3 Απριλίου 2011

Ανακοίνωση καταδίκη της φασιστικής βίας

Η πυρπόληση του αυτοκινήτου του Μάρκου Χατζησάββα, μέλους του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης, έρχεται μετά την στοχοποίησή του από εφημερίδες και μπλόγκ ως «υποκινητή» των 300 απεργών πείνας και ειδικά σε φασιστικές φυλλάδες. Έρχεται μετά τη συγκέντρωσή και πορεία ακροδεξιών στις 25 Μάρτη στο χώρο της παρέλασης για να «εμποδίσουν» ένα γεγονός που «κατασκεύασαν» οι ίδιοι ακροδεξιοί κύκλοι, ότι δήθεν θα γινόταν προσπάθεια εισόδου στην παρέλαση των 300 απεργών πείνας. Έρχεται μετά από απειλές και στοχοποιήσεις πολιτών των ίδιων ακροδεξιών κύκλων που βρίσκονται σε ένα ιδιότυπο ανταγωνισμό μεταξύ τους ποιος θα κάνει την πιο θεαματική ενέργεια, ποιός θα έχει να επιδείξει το μεγαλύτερο τρόπαιο βίας απέναντι στους άλλους, γεγονός το οποίο είναι γνωστό σε όποιον παρακολουθεί τη δράση τους και στις ίδιες τις αστυνομικές αρχές.
Καταδικάζουμε την τρομοκρατία που εκπορεύεται από αυτούς τους κύκλους ενάντια σε μετανάστες και ντόπιους, ενάντια σε αγωνιστές που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα, οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα των ντόπιων και των μεταναστών. Δεν πρόκειται για διαμάχη ακραίων ομάδων όπως ισχυρίζονται τα Μέσα μαζικής Ενημέρωσης που κατασκευάζουν τη πραγματικότητα όπως τους βολεύει και κάθε τρείς και λίγο φιλοξενούν ακροδεξιούς στα δελτία τους ενθαρρύνοντας τη δράση τους. Αλλά για ακροδεξιές συμμορίες που στηρίζουν τη φήμη τους στους πόσους χτύπησαν, πόσα κεφάλια άνοιξαν και πόσα μαχαιρώματα έκαναν από τη μιά μεριά και από την άλλη για μετανάστες που παλεύουν όπως και οι ντόπιοι για ένα κομμάτι ψωμί και για ντόπιους, που με ειρηνικά μέσα επιχειρούν να υπερασπίσουν την ιδέα μίας πιο ανεκτικής κοινωνίας που προσφέρει ευημερία σε όλους τους πολίτες και υπερασπίζεται τη Χάρτα των ανθρωπίνων , οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων του ΟΗΕ για όλους, ντόπιους και μετανάστες. Πρόκειται από τη μία μεριά για συμμορίες που θέλουν να κάνουν τη κοινωνία μας χειρότερη ζούγκλα από ό,τι είναι και από την άλλη για συλλογικότητες που θέλουν η κοινωνία μας να γίνει κοινωνία για ανθρώπους και όχι ζούγκλα για άγρια ζώα, κοινωνία που οι αδύναμοι θα είναι στόχος και θύμα.
Καλούμε κάθε δημοκράτη πολίτη και όλες τις θεσμικές μορφές έκφρασης της κοινωνίας των πολιτών των Χανίων να καταδικάσουν αυτή την ενέργεια. Καλούμε σε επαγρύπνηση επίσης απέναντι στο γεγονός ότι η χρυσαυγίτικη βία επιστρέφει στην πόλη μας. Δεν πρέπει να ξαναζήσουμε χαρακώματα καθηγητριών στο δρόμο, μαχαιρώματα και ξυλοδαρμούς μεταναστών, εμπρησμούς σπιτιών, Στεκιών και Συναγωγών από την ανεξέλεγκτη δράση φασιστικών συμμοριών. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την επιστροφή του τρόμου σε όποιον κυκλοφορεί στη πόλη των Χανίων και τα Χανιά να ξαναγίνουν πρωτοσέλιδα στον ελληνικό και διεθνή τύπο με αυτό τον τρόπο.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΤΕΚΙ – ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...