9 Μαρτίου 2009

Σουηδία: 7000 διαδηλωτές εντάντια σε αγώνα τένις μεταξύ Σουηδίας-Ισραήλ




Η αρχική ιδέα ήταν να εμποδίσουν το παιχνίδι και έτσι οι αρχές αποφάσισαν το παιχνίδι να γίνει χωρίς θεατές.

Τελικά αποφασίστηκε να γίνει πορεία στους αποκλεισμένους δρόμους του Malmö που θα κατέληγε 100 μέτρα έξω από το στάδιο που γινόταν το παιχνίδι.

Η πορεία ξεκίνησε κατά τις 12 το μεσημέρι με τον ρεφορμιστή αρχηγό του Κόμματος της Αριστεράς, Lars Ohly στην κορυφή και κατέληξε στο πάρκο Pildamms στη 1:30. Δέκα λεπτά αργότερα όμως, συλλογικότητες που δεν συμφώνησαν με την πλειοψηφία των σοσιαλδημοκρατών που βρίσκονταν στην πορεία, άρχισαν να χτυπάνε τον αστυνομικό κλοιό και κυρίως τους ασφαλίτες που προβόκαραν συνέχεια και πετούσαν σφαίρες χρώματος στους διαδηλωτές.

Περίπου 600 διαδηλωτές προσπάθησαν να πλησιάσουν το γήπεδο αγνοώντας την "υπηρεσία της τάξης" των οργανωτών της διαδήλωσης που εκτελούσε τις εντολές των μπάτσων. Μετά απ΄ αυτό, οι μπάτσοι προσπάθησαν να περικυκλώσουν τους 600 διαδηλωτές με κλούβες και σκυλιά αλλά δεν τα κατάφεραν και μια ομάδα διαδηλωτών τελικά κατάφερε να φτάσει στο γήπεδο.

Οι συγκρούσεις κράτησαν μέχρι τις 5 το απόγευμα. Οι μπάτσοι συνέλαβαν κάποιους που προσπαθούσαν να σκαρφαλώσουν για να μπουν μέσα στο γήπεδο. Εκεί σε μια κοντινή πλατεία οι κλούβες των μπάτσων απέκλεισαν περίπου 100 ανθρώπους και έκαναν δεκάδες συλλήψεις. Στο σύνολο τελικά οι συλλήψεις έφτασαν τις 100.

Στο μεταξύ, η επίσημη διαδήλωση συνεχίστηκε με μουσική ακριβώς στο σημείο μέχρι τους επέτρεπαν οι μπάτσοι να προχωρήσουν και από τη σκηνή έκαναν εκκλήσεις για ηρεμία, ενώ οι μπάτσοι τους ευχαρίστησαν για τη βοήθειά τους, και συνέχισαν το έργο τους... την καταστολή της ομάδας των αντικαπιταλιστών.

Στο μπλοκ των αντικαπιταλιστών υπήρχε ένα πανώ που έγραφε "Εμείς αποφασίζουμε" και πολλές μαυροκόκκινες σημαίες και πανώ υπέρ του αγώνα των Παλαιστινίων.

Η αριστερά και ο αστικός τύπος συνεργάστηκαν ακόμα μια φορά, κατηγορώντας για τις συγκρούσεις τους αντικαπιταλιστές, έδωσαν εύσημα στους μπάτσους για την άμεση αντίδρασή τους και αποδοκίμασαν τη δράση "μιας μικρής ομάδας" που δεν "ταίριαζαν με τους κανόνες των οργανωτών της πορείας".


Σχετικά με τις συλλήψεις


Τελευταία ενημέρωση από σήμερα το πρωί αναφέρει ότι τελικά έγιναν 8 συλλήψεις και οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι. Αυτή τη στιγμή οι μπάτσοι λένε πως θα χρησιμοποιήσουν τα βίντεο που τράβηξαν για να εντοπίσουν τους διαδηλωτές που συμμετείχαν στις συγκρούσεις, κάτι που δεν είναι και πολύ εύκολο, γιατί η πλειοψηφία είχε κρυμμένα πρόσωπα κάτι που είναι παράνομο στη Σουηδία.

Οι ίδιοι οι μπάτσοι λένε ότι διαθέτουν την τεχνολογία και την απαραίτητη εξουσιοδότηση από τις αρχές για να βιντεοσκοπούν όλες τις κινήσεις που θεωρούν "ύποπτες" και το έχει κάνει στο παρελθόν στο κυνήγι μαγισσών σε στημένες δίκες όπως αυτές στις διαδηλώσεις ενάντια στη Σύνοδο Κορυφής στο Γκέτεμποργκ το 2001.

Παρόλα αυτά, όσο παράξενο και να ακούγεται, οι σοσιαλδημοκράτες δήλωσαν στα καθεστωτικά μέσα ότι "χθες ζητήσαμε από τα μικρόφωνα να βγάλει ο κόσμος τις κουκούλες", κάτι που όπως είναι φυσικό δεν έγινε.

ΣτΜ: Δεν ξέρω πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να βρεθούν οι υποτιθέμενοι "ταραξίες" αλλά υπάρχει ήδη ένα βίντεο που έχει ανέβει μάλλον σε τηλεοπτικό κανάλι. Μπορείτε να το δείτε αν πατήσετε το λινκ του τίτλου. Προσέξτε ανάμεσα στα άλλα τον μπάτσο που τραβάει πιστόλι ανάμεσα σε 2 κλούβες.

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1000272

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...