10 Μαρτίου 2009

Γιατρος θυμα ρατσισμου στο Ρεθυμνο...

Εν αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου για τις αγωγές Άλη Χαγκ – Λ. Πολύδωρα

Παρουσία στο ακροατήριο πλήθους κόσμου, φίλων και υποστηρικτών του γνωστού και αγαπητού στο Ρέθυμνο καρδιολόγου, κατέθεσαν οι μάρτυρες – ένας από την κάθε πλευρά - και το δικαστήριο αναμένεται να εκδόσει απόφαση εντός τριών περίπου μηνών.

Ο κ. Πολύδωρας κατέθεσε αγωγή το 2007 υποστηρίζοντας ότι θίχτηκε από δημοσιεύματα του τοπικού και αθηναϊκού τύπου που έκαναν λόγο για απαξιωτική και ρατσιστική συμπεριφορά εναντίον του κ. Άλη Χαγκ, βασισμένα σε δηλώσεις του δεύτερου, και ζητάει 350 χιλιάδες ευρώ για ηθική βλάβη.
Ο κ. Άλη Χαγκ από την πλευρά του υποστηρίζει στην ανταγωγή που κατέθεσε ότι έγινε δέκτης ρατσιστικής και ανάρμοστης συμπεριφοράς από τον αντίδικό του, με αποτέλεσμα να προσβληθεί η υπόληψή του, ενώπιον μάλιστα πλήθους κόσμου που παρακολουθούσε την ημερίδα που είχε ως θέμα «Μετανάστευση και ρατσισμός στην ελληνική κοινωνία» και είχε συνδιοργανωθεί από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και τη Σχολή Αστυφυλάκων.

Υπενθυμίζουμε ότι ο τέως υποστράτηγος όταν ο κ. Άλη Χαγκ πήρε το λόγο κατά τη διάρκεια της ημερίδας, τον προέτρεψε να συντομεύει και να μην κάνει τοποθέτηση παρά μόνο ερώτηση, επικαλούμενος το προχωρημένο της ώρας.
Την ίδια συμπεριφορά όμως δεν επέδειξε και στους τρεις ομιλητές που προηγήθηκαν του γιατρού και που μάλιστα ο ένας εκ των οποίων είχε πραγματικά μακρηγορήσει και δεν είχε κάνει ερώτηση αλλά τοποθέτηση.

Χθες ο μάρτυρας υπεράσπισης του Χαγκ Άλη- τότε αστυνομικός υποδιευθυντής Ρεθύμνου - Γιώργος Παπακωσταντής κατέθεσε πως ο καρδιολόγος αναγκάστηκε να κατέβει από το βήμα μετά τη μειωτική και ανάρμοστη, όπως τη χαρακτήρισε, συμπεριφορά του κ. Πολύδωρα. Ο ίδιος σημείωσε πως ενώ είχαν μιλήσει και άλλοι από το ακροατήριο, ο κ. Πολύδωρας δε διέκοψε κανέναν άλλο, ενώ πριν καν ολοκληρώσει τη φράση του ο κ. Άλη Χαγκ τον σταμάτησε, τη στιγμή μάλιστα που όπως είπε επί της ουσίας δεν είχε δικαίωμα να το κάνει, διότι δεν ήταν συντονιστής ούτε μετείχε στο προεδρείο του πάνελ.
Ο κ. Παπακωσταντής συμπλήρωσε πως ο κ. Άλη Χαγκ, είναι ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων, που ζει χρόνια στο Ρέθυμνο και είναι αγαπητός στην τοπική κοινωνία και λόγω ακριβώς του γεγονότος της αλλοδαπής καταγωγής του και της εμπειρίας του στο θέμα της μετανάστευσης, θα μπορούσε να συνεισφέρει σημαντικά στη συζήτηση στη συγκεκριμένη ημερίδα.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως αίσθηση προκάλεσαν στο ακροατήριο οι ερωτήσεις του συνήγορου υπεράσπισης του Λεωνίδα Πολύδωρα προς τον κ. Παπακωσταντή σχετικά με την κομματική «ταυτότητα» τόσο του ιδίου, όσο και του κ. Άλη Χαγκ.
Στη συνέχεια κατέθεσε ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., κ. Κυριαζής, που το 2007 ήταν υφιστάμενος του κ. Πολύδωρα στην Αστυνομική Ακαδημία, ο οποίος είπε πως σύμφωνα με το dvd από την εκδήλωση, το οποίο και παρακολούθησε, δεν προκύπτει ανάρμοστη συμπεριφορά. Διέψευσε δηλαδή τα όσα καταλογίζει ο αντίδικος του κ.Πολύδωρα.
Το δικαστήριο εφόσον εξετάσει όλα τα στοιχεία, επί της ουσίας καλείται να αποφασίσει εάν υπήρχε δόλος στη συμπεριφορά του κ. Πολύδωρα και να κρίνει αν αυτή ήταν ρατσιστική όπως υποστηρίζει ο αντίδικός του ή αν έγινε κατά λάθος για να μειώσει τη διάρκεια της ημερίδας, όπως υποστηρίζει ο ίδιος.

ΧΑΡΑ ΒΗΛΑΡΑ

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...