10 Μαρτίου 2009

Ούγκο Τσάβες: Διορία στην Coca-Cola Femsa να εγκαταλείψει το Καράκας


Διορία δύο εβδομάδων έδωσε σήμερα ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, στον μεξικανικό όμιλο Coca-Cola Femsa, τη μεγαλύτερη εταιρεία εμφιαλώσεων της Λατινικής Αμερικής, για να αποχωρήσει από την περιοχή του Καράκας, που την χρησιμοποιεί για να σταθμεύουν τα αυτοκίνητα του ομίλου.

«Δίνω διορία δύο εβδομάδων στην Coca-Cola για να αποχωρήσει εθελοντικά από το συγκεκριμένο σημείο», δήλωσε ο Τσάβες στη διάρκεια της εβδομαδιαίας τηλεοπτικής του εκπομπής.

Ο Τσάβες σκοπεύει να χτίσει στο σημείο αυτό, περίπου ένα εκτάριο, στην πυκνοκατοικημένη συνοικία Λιμπερταδόρες συγκρότημα κατοικιών.

Την Τετάρτη ο πρόεδρος της Βενεζουέλας απείλησε να εθνικοποιήσει την μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία της χώρας, την Polar, με αφορμή την διαμάχη που έχει ξεσπάσει για την παραγωγή ρυζιού από την κυριότερη εταιρία παραγωγής τροφίμων.

Ο Τσάβες, τις τελευταίες ημέρες, βρίσκεται σε σύγκρουση με την Polar, και έχει κατασχέσει κάποια από τα μηχανήματά της κατηγορώντας την εταιρεία ότι αποφεύγει τους ελέγχους τιμών και ότι απέτυχε στην παραγωγή επαρκούς ποσότητας φτηνού ρυζιού.

Η Polar, η οποία παράγει και διανέμει τρόφιμα και άλλα προϊόντα κατανάλωσης, από μπύρα ως αλεύρι, απείλησε να προσφύγει στη δικαιοσύνη για την κατάσχεση των μηχανημάτων της.

Παράλληλα, ο Τσάβες ανακοίνωσε την εθνικοποίηση μίας τοπικής μονάδας του αμερικανικού κολοσσού στον τομέα των τροφίμων, Cargill, με το αιτιολογικό ότι η εταιρία δεν παράγει ρύζι που υπόκειται στους κυβερνητικούς ελέγχους τιμών. Η Cargill είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία αμερικανικών συμφερόντων.

http://www.naftemporiki.gr/news

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...