17 Ιουλίου 2009

Σε απεργία πείνας 4 μετανάστες στην Άρτα

Τέσσερις Ιρακινοί μετανάστες, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί από την Αττική και κρατούνται εδώ και μέρες στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας, προχώρησαν σε απεργία πείνας. Κρατούνται μαζί με έναν ακόμη Ιρακινό και τέσσερις Αλβανούς μετανάστες, οι οποίοι αιτούνται πολιτικού ασύλου.

Για προχειρότητα και έλλειψη σχεδίου από πλευράς ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών στο θέμα των λαθρομεταναστών κάνει λόγο η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Άρτας:

«Θέλουμε να καταγγείλουμε την προχειρότητα και την έλλειψη σχεδίου, για μια σοβαρή αντιμετώπιση από την ηγεσία του Υπουργείου μας, αυτού του προβλήματος. Αυτό που φαίνεται μετά την διαμορφωθείσα κατάσταση, σκοπός ήταν το επικοινωνιακό όφελος, από την απομάκρυνση των λαθρομεταναστών από το κέντρο της Αθήνας. Καταγγέλλουμε ότι έχει μεταφερθεί άγνωστος αριθμός λαθρομεταναστών κρατουμένων, που αιτούνται πολιτικό άσυλο στη χώρα μας, στα κρατητήρια όλης της Ελληνικής περιφέρειας, και έτσι το πρόβλημα και η διαχείρισή του, μεταφέρθηκε σε διαλυμένες έτσι κι αλλιώς Υπηρεσίες. Θέλουμε και φιλοδοξούμε να αναδείξουμε το πρόβλημα στο συνολικό μέγεθός του. Δεν αφορά μόνο την Άρτα, αλλά όλη την περιφέρεια».

tvxs.gr

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...