28 Ιουλίου 2009

Παράνομη απέλαση μεταναστών


2 καραβιες με 43 κουρδους μεταναστες, εκ των οποιων δυο ειναι γυναικες , η μια εγκυος 4,5 μηνων και 4 ανηλικα παιδια μαζι τους, που εφτασαν κοντα στη παλιοχωρα χανιων, στις 18.7.2009, και μεταφερθηκαν σε ξενοδοχειο-φυλακη στη Γεωργιουπολη χανιων ,οπου περα απο στεγη ,τροφη και φιλοξενια οπως προαναφερεται σε τουριστικο ιστοτοπο τους ποροσφερθηκε απλοχερα και η κυριολεκτικη καταπατηση των δικαωματων τους
Για όσους δε γνωριζουν το αντικειμενο, οι μεταναστες που προερχονται απο εμπόλεμη περιοχη, ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΑΣΥΛΟ -ΤΡΟΦΗ- ΣΤΕΓΗ και πολλα ακομα που δεν εχει σημασια να υποθουν οταν ηδη καταπατουνται πολυ πιο σημαντικα θεματα. .
Κατα την διαμονη τους στο ξενοδοχειο , οπου τους παρειχαν τροφη-στεγη υπο την επιβλεψη της αρχικως της λιμενικης αστυνομιας, ολα βαινουν φυσιολογικα , μεχρι να παραλαβει την υποθεση στα χερια της η αστυνομια, οπου φαινεται καπου στο δρομο να λοξοδρομησε η φιλοξενια καθως η αστυνομια καθηστερησε οσο μπορορουσε και με οποιον τροπο μπορουσε την επισκεψη και επικοινωνια των με δικηγορων με τους μεταναστες που προσπαθουσαν να τους ενημερωσουν για τα δικαωματα τους και τις επιλογες τους.
Στη πορεια η αστυνομια κερδιζοντας ετσι χρονο ,εν αγνοια φυσικα των δικηγορων ,τους εξαπατησε πιεζοντας τους κουρδους να υπογραψουν χαρτια- τις υποτιθεμενες ”αιτησεις ασυλου “σε αγνωστη γλωσσα για αυτους ,και χωρις να γνωριζουν το περιεχομενο του εγγραφου που υπεγραφαν στην πραγματικοτητα , ηταν η διοικητικη αποφαση της απελασης τους.
Στην πορεια τους πιεσαν να υπογραψουν και αλλα δυο χαρτια με το ιδιο περιεχομενο, αλλα πλεον υποψιασμενοι οι κουρδοι, αρνηθηκαν και ξεκινησαν απεργια πεινας ως ενδειξη διαμαρτηριας.
Μετά από μεγαλες προσπαθειες και επιμονες προσπαθειες αρκετων δικηγορων , αρμοδιων οργανωσεων και πολιτων για να τους μιλησουν, και αφου πηραν 17 ονοματα αιτουντες για ασυλο, ενας αριθμος πρωτη φορα τοσο μεγαλος,δηλωνουν οι οργανωσεις, συν τα 4 ανηλικα παιδια , ολοι μαζι 21 κουρδοι μεταναστες εκαναν επισημα αιτηση για ασυλο, με νομιμες διαδικασιες και με σκοπιμη χρονοβορα γραφειοκρατεια απο την αστυνομια, αραγε προς οφελος ποιανου..?

το επομενο βημα ηταν να πανε τα χαρτια με τα 21 ονοματα των αιτουντων για ασυλο, στον εισαγγελεα,για εξεταση της αιτησης τους, και ενω οι δικηγοροι με τα χαρτια μαζι τους ειναι στο δρομο της επιστροφης απο την Γεωργιουπολη προς χανια, η αστυνομια, μεσα σε ενα τεταρτο, εχει μαζεψει ολους τους μεταναστες σε δυο πουλμαν και σε μετα σε καραβι για αθηνα με προορισμο την απελαση..
για οσους δεν γνωριζουν
οσοι κουρδοι μεταναστες επιστρωουν στην τουρκια ειναι συνωνιμο με θανατικη καταδικη για αυτους το ιδιο και στη συρια.
Αυτοι οι ανθρωποι ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ, ειναι νομιμο δικαιωμα τους, και ειμαστε υποχρεωμενοι να τους προστατεψουμε.

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...