13 Ιουλίου 2009

Βασανισμός και ξεγύμνωμα Πακιστανών από αστυνομικούς

Βασανισμός και ξεγύμνωμα Πακιστανών από αστυνομικούς στη Σύμη-Η Πακιστανική Κοινότητα με ανακοίνωση της καταγγέλλει το βασανισμό και το ξεγύμνωμα τριών Πακιστανών από αστυνομικούς του ΑΤ Σύμης, στις 9 Ιουλίου.
Η Πακιστανική Κοινότητα με ανακοίνωση της καταγγέλλει το βασανισμό και το ξεγύμνωμα τριών Πακιστανών από αστυνομικούς του ΑΤ Σύμης, στις 9 Ιουλίου.

Επί 8 ώρες οι Ουασίμ Σατζάτ, Μαζχάρ Αλί και Μοχάμετ Αλί βασανίστηκαν σωματικά και ψυχολογικά, από αστυνομικούς του ΑΤ Σύμης. Οι τρεις πακιστανοί προσήχθησαν στις 9 Ιουλίου στη 1μμ και επί 6ώρες οι αστυνομικοί βασάνιζαν τον Ουασίμ Σατζάτ «βάζοντας το πιστόλι στο κεφάλι του, χτυπώντας τον με γκλοπ και σιδερόβεργα στα πόδια και τα οπίσθια και ξεγυμνώνοντάς τον ξανά και ξανά». Αποτέλεσμα της αστυνομικής βίας ήταν ο Ουασίμ Σατζάτ να τραυματιστεί σοβαρά στα πόδια και το πρόσωπο. «Χτύπησαν επίσης και τους άλλους δύο μετανάστες» επισημαίνει η Πακιστανική Κοινότητα στην ανακοίνωσή της.

Η αστυνομική κτηνωδία δεν σταμάτησε όμως εκεί. Κατά τη διάρκεια της «ανάκρισης» οι αστυνομικοί έβριζαν χυδαία τον Ουασίμ Σατζάτ και του ζητούσαν να παραδεχτεί ότι συμμετέχει σε δουλεμπόριο μεταναστών μέσω Τουρκίας.

Στο τέλος οι αστυνομικοί τους κράτησαν τα κινητά και τους απείλησαν για να μην κοινοποιήσουν το γεγονός.

Η Πακιστανική Κοινότητα ζητάει «να τιμωρηθούν άμεσα οι βασανιστές αστυνομικοί. Απαιτούμε να πάρει θέση άμεσα ο υπουργός Παυλόπουλος και υφυπουργός Μαρκογιαννάκης».
o Μαρκογιαννάκης υποστήριξε πως το τελευταίο καιρό η αστυνομία έχει «μεγάλες σημαντικές και αρκετές επιτυχίες» και επιτέθηκε κατά εκείνων που συνδέουν το όνομα του με τις δραστηριότητες του κακοποιού Βλαστού..

indymedia

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...