18 Ιουλίου 2009

Ονδούρα: Ανατρέπουμε την χούντα - Μπλοκάρουμε όλους τους δρόμους

Manifestantes retoman las calles en Honduras


Μπλοκάρισμα των εθνικών οδών με σκοπό να ανατραπεί η χούντα στην Ονδούρα αποφάσισαν οι λαϊκές οργανώσεις και τα εργατικά συνδικάτα . Η ιστορία αποδεικνύει ότι αυτή η μέθοδο δράσης είναι εξαιρετικά αποτελεσματική αφού μέσα σε δύο χρόνια (2003-2005) κατάφερε να ανατρέψει τρείς προέδρους που επέβαλαν την θέληση τους μέσα από την εκτεταμένη χρήση κατασταλτικών πρακτικών.

Τα εργατικά συνδικάτα του Σαλβαδόρ και της Νικαράγουας αποφάσισαν σε ένδειξη αλληλεγγύης να αποκλείσουν όλες τις οδούς προς και από τα σύνορα, συμβάλλοντας έμπρακτα στην προσπάθεια του λαού της Ονδούρας να απαλλαγεί από τα αιμοσταγή κτήνη που κατέλαβαν την εξουσία.
Μέσα στην Ονδούρα η οικονομική ζωή έχει παραλύσει από τα εκατοντάδες οδοφράγματα που φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, και που καθιστούν αδύνατη ακόμα και την χρήση εναλλακτικών δρόμων. Ο λαός είναι αποφασισμένος να κερδίσει και προχωρά σε πρακτικές μακριά από διαπραγματεύσεις, οι οποίες πάντα αφήνουν κάποιες δυνατότητες ελιγμών στους αντίπαλους.
Οργανώσεις για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν ότι περισσότερες από 1000 αποδεδειγμένες παραβιάσεις στοιχειωδών ν δικαιωμάτων έχουν πραγματοποιηθεί στο διάστημα από 28 Ιούνη έως 11 Ιούλη, αναφέροντας μόνο τις πιο βαριές από αυτές που έχουν να κάνουν με παράνομες κρατήσεις, εξαφανισμούς, βασανιστήρια , εικονικές εκτελέσεις, κλπ.



Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...