23 Μαρτίου 2010

Συν-παράσταση καραγκιόζη για τον Μάριο

ΠΑΡΚΟ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟ 20/3.
ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΜΑΡΙΟ Ζ.

Ο καραγκιόζης υπήρξε ανέκαθεν άμεσος σχολιαστής της ελληνικής πραγματικότητας. Καυτηριάζοντας με τον τρόπο – χαρακτήρες του, καθετί που προβληματίζει την ελληνική κοινωνία.

Έτσι και εχθές στις 20/03/10 στο αυτοδιαχειριζόμενο πάρκο Ναυαρίνου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη οργανωμένη δράση αλληλεγγύης (ενημέρωσης και οικονομικής ενίσχυσης) για τον Μάριο Ζ. Φίλοι, γείτονες και μη με τα παιδιά τους, εκφράσανε με την παρουσία τους την συμπαράσταση τους στον συλληφθέντα.



Οι χαρακτήρες της παράστασης είχανε προσαρμοστεί στα τρέχοντα γεγονότα.

Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα συγκινητικό αλλά και ενθαρρυντικό για την συνέχεια της οργανωμένης προσπάθειας για την άμεση αποφυλάκιση του Μάριου Ζ. Ο ίδιος έγραψε μία επιστολή από την Ά Πτέρυγα του Κορυδαλλού, η οποία μοιράστηκε στους παρευρισκομένους και προβλήθηκε στον τοίχο γειτονικής πολυκατοικίας, αποτελώντας μέσο όχι μόνο συγκίνησης αλλά και αφύπνισης. Το γράμμα αποτελεί δείγμα ψυχικής δύναμης για κάθε άνθρωπο που θέλει και υπερασπίζεται τα δικαιώματα του.

Μάριε, είμαστε δίπλα σου. ΟΥΤΕ ΜΕΡΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ.


Το post και το video
Άλλωστε, όπως αναφέρει κ ο ίδιος στην επιστολή του :

«ΑΠ’ ΟΣΑ ΠΑΡΕΧΕΙ Η ΣΟΦΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ, ΤΟ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΦΙΛΩΝ» – Επίκουρος

freemariosz.wordpress.com/2010/03/21/%CF%83%CF%85%CE%BD-%CF%...


indymedia

Share/Save/Bookmark

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...