30 Μαρτίου 2010

Ακροδεξιά οργάνωση πίσω από το χτύπημα στα Πατήσια

στοιχεία :

Στρατιωτική μέθοδος
Η βομβιστική επίθεση, εκτός από ανησυχία στους κατοίκους, προκαλεί σοβαρό προβληματισμό στην Αστυνομία. Οι διωκτικές αρχές στρέφουν τις έρευνές τους σε κύκλους ακροδεξιών, οι οποίοι δεν διστάζουν να πραγματοποιήσουν τυφλές επιθέσεις. «Η συνδεσμολογία του μηχανισμού και κυρίως το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκαν θραύσματα μετάλλου φανερώνουν ότι οι δράστες είχαν γνώση στρατιωτικών μεθόδων κατασκευής βομβών και ανορθόδοξου πολέμου. Φάνηκαν όμως άπειροι καθώς η βόμβα τοποθετήθηκε έτσι ώστε το ωστικό κύμα να εκτονωθεί προς την αντίθετη πλευρά», εξηγούν στα «ΝΕΑ» αξιωματικοί της Αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι παρόμοιος μηχανισμός (πυροσωλήνας, μπαρούτι) μικρότερης όμως ισχύος, είχε χρησιμοποιηθεί και πριν από έξι μήνες στην επίθεση κατά του αριστερού στεκιού «Σφεντόνα» στη Θεσσαλονίκη. Αυτόπτες μάρτυρες είχαν καταθέσει τότε στην Ασφάλεια ότι είχαν παρατηρήσει πριν από την επίθεση ένα άντρα και μία γυναίκα να κινούνται ύποπτα με αυτοκίνητο στο σημείο της έκρηξης. "


Τον ρόλο δύο αδελφών για τους οποίους υπήρχαν πληροφορίες ότι μεταφέρουν εκρηκτικούς μηχανισμούς από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, όμοιους με αυτόν που εξερράγη την Κυριακή στα Πατήσια, ερευνά το τελευταίο 24ωρο η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

και μια ανάληψη που στάλθηκε πριν λίγο με email στον ζούγκλο

Ανάληψη ευθύνης για τη βόμβα στα Πατήσια

Share/Save/Bookmark

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...