3 Μαρτίου 2010

Παιδιά λυκείου καίνε σπίτι μεταναστών και το καταγράφουν σε video στη Σπάρτη

Untitled from telis on Vimeo.



Παιδιά λυκείου καίνε σπίτι μεταναστών από το Μπαγκλαντές, που βρίσκεται στα "προάστια" της Σπάρτης, και καταγράφουν την επίθεσή τους. Εδώ είναι η πρώτη φάση, όπου ρίχνουν μερικές μολότοφ έξω από το σπίτι. Να τους χαίρονται οι κατά τα άλλα φιλήσυχοι, νομοταγείς και "για-μια-καλύτερη-Ελλάδα" γονείς τους. Να προβληθεί στη κεντρική πλατεία της Σπάρτης να τους καμαρώνουν οι καθώς-πρέπει μανάδες και πατεράδες, να δούνε τι τέρατα πλάθουν.

Να σημειώσω ότι εκείνη την ώρα βρίσκονταν άνθρωποι μέσα στο σπίτι.


Μετά τις πρώτες μολότοφ, έφυγαν και επέστρεψαν αργότερα. Ενώ η φωτιά είχε φουντώσει, ανάβουν και κάτι στρώματα για να σιγουρευτούν ότι η δουλειά έγινε σωστά.

Κάηκε το ισόγειο. Όσοι βρίσκονταν μέσα έμειναν ζωντανοί. Οι μπάτσοι έφτασαν μετά από ένα μισάωρο, μίλησαν λίγο με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού και απλά έφυγαν.

Διοργανώθηκε αντιρατσιστική-αντιφασιστική πορεία στη Σπάρτη στις 27/2 και για τα δεδομένα της πόλης μαζεύτηκε πολύς κόσμος, πάνω-κάτω 70 άτομα. Η πορεία πέρασε από τον κεντρικό δρόμο και κατά τη διάρκεια γράφτηκαν μερικά συνθήματα (πράγμα σπάνιο για μια "καθαρή" πόλη σαν αυτή).

Εντυπωσιακό το γεγονός ότι ο κόσμος που κοιτούσε την πορεία έμενε απαθής, αλλά για τα συνθήματα λύσσαξαν.



indymedia


Share/Save/Bookmark

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...