17 Οκτωβρίου 2010

Ποινικοποίηση των καταλήψεων από το μΠΑτΣΟΚ

αναβιώνει το ιδιώνυμο του Αρσένη ,που ποινικοποιεί τις καταλήψεις σχολείων.



Με την επαίσχυντη Πραξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 1999 ,που ψηφίσθηκε όταν ήταν υπουργός Παιδείας ο Αρσενης (ΠΑΣΟΚ) ,ασκούνται ποινικές διώξεις σε μαθητές ,για να σπάσει το κύμα των καταλήψεων.

Ηδη 105 μαθητές από την Ορεστιάδα δικάζονται στις 29 Οκτωβρίου από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ανηλίκων Ορεστιάδας για τη συμμετοχή τους στις καταλήψεις του περασμένου Οκτωβρίου,μετά ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον τους τον Ιανουάριο του 2010.

Βασισμένοι στην ίδια Πραξη εισαγγελείς σε όλη τη χώρα καλούν, τις τελευταίες μέρες ,διευθυντές και καθηγητές κατειλημμένων σχολείων για να καταδόσουν μαθητές ,που συμμετεχουν στις καταλήψεις.Μέλος του δ.σ.της ΟΛΜΕ κάνει λόγο για"βιομηχανία κλήσεων των Διευθυντων των σχολείων στα Αστυνομικά Τμήματα"

Η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει για τις 29/10 στάση εργασίας και ζητά να σταματήσει η ποινικοποιηση των αγώνων και οι διώξεις μαθητών.

Είναι φανερό πως η κυβέρνηση των "αντιεξουσιαστών της εξουσίας", προσπαθώντας να επιβάλλει την " αντιδημοφιλή" πολιτική της στη κοινωνία ,προς όφελος των δανειστών και των αγορών,δεν διστάζει να προσφεύγει σε φασιστικές μεθόδους διακυβέρνησης ,χαρακτηριστικό των αυταρχικών καθεστώτων που κυβερνούν με πενιχρή ή καθόλου κοινωνική συναίνεση.

Για τους "αντιεξουσιαστές της εξουσίας"κάθε εστία αντίστασης πρεπει να συνθλίβεται έγκαιρα προτου το "κακό" εξαπλωθεί και πάρει διαστάσεις επιδημίας ,παρασύροντας στη καταστροφή τους ίδιους και τους συμμάχους τους.

athens.indymedia

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...