25 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Κίνησης "Απελάστε το Ρατσισμό"

ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ "ΑΒΑΤΑ" ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΜΟΡΙΩΝ.

Την Παρασκευή 22/10 κατά την επίθεση στον Αλέκο Αλαβάνο και σε μέλη της Ελεύθερης Αττικής που περιόδευαν στον Άγιο Παντελεήμονα, τραυματίστηκαν ελαφρά ένα μέλος της Κίνησης "Απελάστε τον Ρατσισμό" (κάταγμα σε δάχτυλο του αριστερού χεριού) και μία εθελόντρια του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών, (σπασμένα δόντια από γροθιά στο πρόσωπο) που στηρίζουν την "Ελεύθερη Αττική". Οι γνωστοί φασίστες που επιτέθηκαν στους υποστηρικτές της "Ελεύθερης Αττικής" φρόντισαν να κοινοποιήσουν την κομματική τους ταυτότητα. Πετώντας (εκτός από πέτρες, αυγά και γιαούρτια) φυλλάδια της "Ελληνικής Αυγής για την Αθήνα", συνδυασμού του Φύρερ της νεοναζιστικής οργάνωσης Μιχαλολιάκου στα πρόσωπα των ανθρώπων που συνόδευαν τον Αλαβάνο και στον αέρα.

Η αστυνομία (40 άνδρες των ΜΑΤ και μοτοσυκλετιστές ΔΙΑΣ) τους άφησε να επιτίθενται για 10 λεπτά σε όποιον πατούσε πάνω στην πλατεία που θεωρούν ιδιοκτησία τους. Μετά στάθηκε ανάμεσα σε κάποιους από τους φασίστες και τον κόσμο της "Ελεύθερης Αττικής", αφήνοντας άλλους φασίστες να κινούνται ελεύθερα στον κεντρικό χώρο της πλατείας και να συνεχίζουν τις επιθέσεις. Παράλληλα, πίσω από τα ΜΑΤ εξακολουθούσαν να εκτοξεύονται αντικείμενα! Οι άνθρωποι της "Ελεύθερης Αττικής" παρέμειναν στην πλατεία για αρκετή ώρα φωνάζοντας συνθήματα και μετά συνέχισαν κανονικά την περιοδείατους ως την πλατεία Αμερικής όπου ακολούθησε συναυλία.

Από τους 30 επιτιθέμενους Χρυσαυγίτες, κάποιοι ζουν στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα και κάποιοι όχι. Άλλωστε και οι φασίστες κάπου μένουν, δεν μας έρχονται από το φεγγάρι. Κάποιοι είναι νεολαίοι, και κάποιοι μεσήλικες. Άλλωστε και ο αρχιναζί Μιχαλολιάκος δεν είναι πια τζόβενο. Κάποιοι είναι άνδρες και κάποιοι γυναίκες. Άλλωστε και στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης υπήρχαν γυναίκες ναζί.

Καιρός να σταματήσει λοιπόν το παραμύθι περί ακομμάτιστων "αγανακτισμένων κατοίκων" που "ουδεμία σχέση έχουν με φασιστικές οργανώσεις".

Οι τραμπούκοι - γνωστοί με ονοματεπώνυμο οι περισσότεροι - όχι απλά δεν μας τρομοκράτησαν, αλλά δυνάμωσαν την αποφασιστικότητά μας να παλέψουμε για να μπει τέλος στο φασιστικό "άβατο" του Αγίου Παντελεήμονα και της Πλατείας Αττικής. Με συντονισμένες ενέργειες σε πολλά επίπεδα και σε συνεργασία με διάφορους φορείς. Αυτό άλλωστε φάνηκε και με την περιοδεία της επόμενης ημέρας, Σαββάτου 23/10 της Ελένης Πορτάλιου και της Ανοιχτής Πόλης στην περιοχή, όταν οι ίδιοι 30 φασίστες αφέθηκαν ελεύθεροι από την αστυνομία να αλωνίζουν και να επιτίθενται. Για κακή τους όμως τύχη, και αυτή η περιοδεία συνέχισε για πολλή ώρα στη γειτονιά, περιφρουρημένη από τα μέλη της "Ανοιχτής Πόλης".

Η μαζική δράση στην περιοχή είναι εκείνη που θα κόψει το βήχα των νοσταλγών του Χίτλερ. Καλούμε κάθε δημοκράτη κάτοικο της περιοχής να ενώσει τις δυνάμεις του σε μία αντιφασιστική γροθιά. Καλούμε σε συστράτευση τα συνδικάτα, την αριστερά, τους κοινωνικούς φορείς της Αθήνας, για να διαλυθούν φασιστικές οργανώσεις σαν τη Χρυσή Αυγή, να αποκαλυφθεί ο εγκληματικός χαρακτήρας τους να απομονωθούν από τα χαλαρά ξενοφοβικά ακροατήρια που αυτό τον καιρό επιχειρούν να στρατολογήσουν. Παρά την ανοχή και την αγαστή συνεργασία της ΕΛ.ΑΣ. του κ. Παπουτσή.

ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΓΕΙΤΩΝΙΩΝ ΜΑΣ, ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ & ΟΧΙ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ, ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ΟΧΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Κίνησης "Απελάστε το Ρατσισμό" 23/10/2010

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...