20 Ιανουαρίου 2011

H συκοφαντική γκαιμπελίστικη προπαγάνδα για την Κερατέα συνεχίζεται

ΜΟΝΙΜΗ ΕΣΤΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ Η ΚΕΡΑΤΕΑ

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Μ. Βορίδης κατέθεσε επερώτηση προς τον Χ. Παπουτσή υπουργό Προ.Πο με θέμα την Κερατέα. Ασκώντας την συνήθη «αντιπολιτευτική» κριτική, έθεσε ζήτημα νομικού τύπου για την κατασκευή του περιβόητου Χ.Υ.Τ.Α που το κράτος σκοπεύει να εγκαταστήσει στην περιοχή. Υποστήριξε «πως η Αστυνομία δεν προστατεύει ούτε τις περιουσίες, ούτε τον αρχαιολογικό χώρο, αλλά τρία μηχανήματα παρανόμως εγκατεστημένα στο βουνό». «Προέβλεψε», ακόμη, την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των κατοίκων, ενώ (υπουργικότερος του υπουργού) εξέφρασε την ανησυχία του για την ένταση των συγκρούσεων.

Ο Χ. Παπουτσής στην απάντηση-τοποθέτησή του είπε πως «δυστυχώς η παρουσία της αστυνομίας στην περιοχή είναι προϋπόθεση για την διασφάλιση απρόσκοπτης ειρηνικής συμβίωσης», για να συνεχίσει λέγοντας πως «Όσο συνεχίζονται επεισόδια και απειλούνται περιουσίες, η Αστυνομία είναι υποχρεωμένη να παραμένει στην Κερατέα». Συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο, αυτό της διαστρέβλωσης και της συκοφαντίας, έκανε μια παραστατική περιγραφή των εικόνων μάχης μεταξύ αστυνομίας και κουκουλοφόρων-κρανοφόρων.

Συμπερασματικά κατέληξε πως αυτοί που συγκρούονται, ουδεμία σχέση έχουν με την περιοχή και ανέφερε «ότι από τις προσαγωγές αποδεικνύεται πως εκείνοι που πετούν μολότοφ, πάνε στην Κερατέα από όλη την Αττική για να δημιουργήσουν επεισόδια». Καταλήγοντας είπε ότι «η κυβέρνηση δεν εγκαθιδρύει αστυνομικό κράτος», για να τονίσει ότι «στην Κερατέα εφαρμόζεται ο νόμος και η Αστυνομία προασπίζεται αποφάσεις που έλαβε η κυβέρνηση».

Η διαστροφή της πραγματικότητας, η συκοφάντηση με τη γκαιμπελίστικη προπαγάνδα που συνεχίζει να αναπαράγει ο Παπουτσής, έχει σαν στόχο να περιθωριοποιήσει και με τον τρόπο αυτό να ελέγξει και να καταστείλει, τελικά, τον αγώνα των κατοίκων ενάντια στο σκουπιδότοπο.

Η Κερατέα αποτελεί, εδώ και ενάμισι μήνα, μια εστία σύγκρουσης με τις κρατικές αποφάσεις. Αυτό το γεγονός είναι επόμενο να προκαλεί ανησυχία στους εξουσιαστές, ειδικά λόγω των συνθηκών που διαμορφώνονται στον κοινωνικό χώρο και της ρευστότητας ως προς την δυνατότητα άσκησης των μορφών ελέγχου με τρόπο αποτελεσματικό για το κράτος.

Είναι, άλλωστε, χαρακτηριστική η μεθοδευμένη σταδιακή αποστασιοποίηση των τοπικών αρχών από το κυρίαρχο πνεύμα της σύγκρουσης. Οι δηλώσεις του τύπου «θα θρηνήσουμε θύματα», προσπαθούν παράλληλα να σπείρουν ένα κλίμα φόβου στους κατοίκους.

Είναι ηλίου φαεινότερο πως φορείς, αρχές και λοιποί παρατρεχάμενοι δεν μπορούσαν από τη μια μέρα στην άλλη να γίνουν αποδεκτοί από αυτούς που θεωρούν, εκλογική πελατεία κλπ εάν στρέφονταν ενάντια στην τροπή των γεγονότων που πήραν με την μορφή των συγκρούσεων.

Όσο αυτοί αποστασιοποιούνταν η συμπαράσταση μεγάλωνε με πολλούς τρόπους: από την παρουσία, τη συμπάθεια ακόμα και την ανοχή διαφόρων και ετερόκλητων κοινωνικών ομάδων. Ο Παπουτσής όντας παλιά καραβάνα και εκ του ρόλου του (υπουργός Προ. Πο) επιχειρεί να διαβεβαιώσει και να παραπληροφορήσει ότι οι συγκρούσεις γίνονται από ξενόφερτους κουκουλοφόρους, που πετάνε τις μολότοφ.

Ούτε θέλουν –και βεβαίως δεν μπορούν– να παραδεχτούν δημοσίως τον πονοκέφαλο και την ανησυχία που τους προκαλεί το γεγονός πως «απλοί» και μέχρι χτες πειθήνιoι άνθρωποι ενστερνίζονται και οικειοποιούνται αναρχικές πρακτικές σύγκρουσης που έφτασαν σε σημείο να επιχειρήσουν ακόμα και την πυρπόληση ενός κρατικού στόχου όπως είναι αυτός του αστυνομικού τμήματος.

Τι παράδειγμα και τι μήνυμα θα έδινε ο Παπουτσής αν παραδεχόταν την αλήθεια;

http://www.anarchypress.gr/

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...