8 Αυγούστου 2010

Καταστολή δεν είναι μόνο οι μπάτσοι


Παρασκευη βραδυ η τοσιτσα ήταν κυριολεκτικα γεμάτη κόσμο. Κοσμος όμως που δεν ήταν εκεί ούτε λόγω της ζέστης, ούτε επείδη δεν πήγε διακοπές και άραζε στο πράσινο δρομάκι της τοσίτσα και στο αρχαιολογικό μουσείο.

Ήταν κόσμος που αυτοκτονούσε..
Στον τοίχο του Πολυτεχνείου 5 σωριασμένα "πτώματα" και δίπλα τους ένα έκτο που έκανε την ένεση εκείνη τη στιγμή.
Ενω μεταξύ τους να κυκλοφορουν εμποροι (η απλα βαποράκια) κύριως αφρικανοι μετάναστες προσπαθώντας είτε να πουλήσουν περισσότερο είτε να βοηθήσουν τους χρήστες να πάρουν τη δόση τους.
Απέναντι ακριβώς και σαν μη συμβαίνει τίποτα δυο μπάτσοι της ομάδας Διας, έκαναν έλεγχο σε ένα αυτοκίνητο με τρείς η τέσσερις μετανάστες ψάχνωντας εξονυχιστικά οτι υπήρχε μέσα στο αμάξι.

Χαρακτηριστική εικόνα των τελευταίων ημερών στη τοσίτσα. Η μόνη διαφόρα χθές ήταν οτι λόγω των μπάτσων έλειπε ο τσιλιαδόρος καράφλας στο στενό.

Ας μη ξεχνάμε οτι καταστολή δεν είναι μόνο οι μπάτσοι. Η πρέζα είναι μεγαλύτερος και πιο ύπουλος εχθρός.
Να αντισταθούμε. Το πολυτεχνείο είναι χώρος που συμβολίζει την αντίσταση και τους αγώνες πολλών γενεών και κινημάτων. Είναι χώρος ζωής και όχι θανάτου. Πρέπει να προσπαθήσουμε να δραστηριοποιηθούμε και να αντιμετωπίσουμε (όσο προφανώς μπορούμε, δεν γίνεται να εξαλείψουμε τη πρέζα απο όλο το κόσμο) το πρόβλημα. Η πλατεία ήταν μια αρχή, πρέπει να συνεχίσουμε..


athens.indymedia

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...