26 Αυγούστου 2010

Ισραηλινό στρατιωτικό δικαστήριο καταδικάζει ακτιβιστή ενάντια του τείχους.


Το στρατιωτικό δικαστήριο του Ισραήλ έκρινε ένοχο την Τρίτη τον αρχηγό του κινήματος διαμαρτυριών στην Δυτική Όχθη, για παρακίνηση και οργάνωση παράνομων διαδηλώσεων. Ο Abdallah Abu Rahmah από το Bil'in, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης για τον ηγετικό ρόλο που έχει στην λαϊκή εκστρατεία ενάντια στο τείχος των Ισραηλινών, το οποίο αποκόπτει το χωριό της Δυτικής Όχθης για να προστατευτούν οι γειτονικοί εποικισμοί.

Το κατηγορητήριο απαγγέλθηκε σε μια αίθουσα δικαστηρίου του στρατού, γεμάτοι από φίλους, υποστηρικτές και μέλη της οικογένειας και αποτέλεσε το τέλος της οκτάμηνης δίκης. Στην αίθουσα βρίσκονταν Ευρωπαίοι διπλωμάτες και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με τους υποστηρικτές του, η καταδίκη του Abu Rahmah βασίστηκε μόνο στις καταθέσεις ανηλίκων που συνελήφθηκαν στην διάρκεια της νύχτας και τους αρνήθηκαν νομικό εκπρόσωπο, παρ’ όλες τις σοβαρές δοκιμασίες που περνούν κατά την ανάκριση.

Το δικαστήριο απέρριψε δύο κατηγορίες, ότι πέταγε πέτρες και ότι είχε στην κατοχή του όπλα. Η κατηγορία για την κατοχή όπλων αφορά την συλλογή του Abu Rahmah από χρησιμοποιημένα κάνιστρα δακρυγόνων και κάλυκες από σφαίρες, αναφέρει το κατηγορητήριο. «Αυτή η γελοία κατηγορία είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα για το πόσο πολύ επιθυμεί η στρατιωτική δίωξη να χρησιμοποιήσει τις νομικές διαδικασίες για να σιωπήσει και να κηλιδώσει αυτή την άοπλη διαφωνία», αναφέρει η Συντονιστική Επιτροπή της Λαϊκής Πάλης στην δήλωση της.

Η εισαγγελική αρχή χρησιμοποίησε στην υπόθεση του Abu Rahmah για πρώτη φορά μετά την πρώτη Ιντιφάντα την κατηγορία για οργάνωση και συμμετοχή σε παράνομες διαδηλώσεις, λέει η επιτροπή. Ο στρατιωτικός νόμος ορίζει ως παράνομη την συνεύρεση με πολύ πιο αυστηρούς όρους από το αστικό δίκαιο του Ισραήλ, απαγορεύοντας την συνάθροιση περισσότερων από 10 χωρίς στρατιωτική άδεια.

Ο Abu Rahmah συνελήφθηκε τον Δεκέμβριο στην διάρκεια νυχτερινής επιδρομής, αλλά «δεν βρέθηκε πίσω από τα κάγκελα γιατί ήταν επικίνδυνος», επιμένει η επιτροπή. «Ο Abdallah, που είναι ένας από τους αρχηγούς στο χωριό Bil'in, θεωρείται απειλή για την δουλειά που έχει κάνει πέντε χρόνια τώρα στην άοπλη αντίσταση για να σώσει την γη του χωριού από τον ισραηλινό τείχος και τους εποικισμούς που επεκτείνονται».

Ο Abdallah έχει λάβει το Μετάλιο Carl Von Ossietzky για την εξαιρετική υπηρεσία που πρόσφερε για τα ανθρώπινα δικαιώματα, το οποίο του απονεμήθηκε από τον Διεθνή Σύνδεσμο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Βερολίνο.


r-freepalestine.blogspot

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...