12 Αυγούστου 2010

Εκμετάλλευση των εργαζομένων στη Deltapost Πάτρας

Στη Deltapost Πάτρας (κέντρο διανομής φυλλαδίων) οι εργαζόμενοι/-ες δουλέυουν για 4e την ώρα χωρίς, φυσικά, ένσημα και σύμβαση. Επίσης, όταν καθυστερούν τα αφεντικά να ξεκινήσουν τη διανομή, οι εργαζόμενοι/-ες δεν πληρώνονται, παρόλο που βρίσκονται στο χώρο εργασίας και φυσικά δεν ευθύνονται για τις καθυστερήσεις των αφεντικών. Αυτές μπορεί να ναι ως και μια ώρα και καλούνται οι εργαζόμενοι/-ες να πληρώσουν τις "νεκρές" ώρες των αφεντικών. Γεγονός, βέβαια, όχι πρωτάκουστο ειδικά σε τέτοιους κλάδους εργασίας...
Πέρα από αυτό, οι εργαζόμενοι/-ες καλούνται να πληρώσουν ως τιμωρία 150e από την τσέπη τους κάθε φορά που κάποιος/-α τους κλέβει το καρότσι φυλλαδίων της εταιρίας εν ώρα εργασίας, το οποίο υποχρεωτικά τους παρέχουν. Αυτό γίνεται υπό μορφή κράτησης του μισθού τους, οπότε δε μπορούν να το αποφύγουν. (τελευταίο περιστατικό ήταν μες τον Ιούλιο)
Και το καλύτερο; Τον προηγούμενο μήνα έβγαλε το γραφείο διαφημιστικά μπλουζάκια και καπελάκια Deltapost, τα οποία υποχρέωσε τους/τις εργαζόμενους/-ες να τα φοράνε κατά τη διανομή, αφαιρόντας υποχρεωτικά 6e από το μισθό του/της κάθε εργαζόμενου/-ης, χρεώνοντας, δηλαδή τους/τις εργαζόμενους/-ες για τη διαφήμιση της εταιρίας. Ενώ, για την τσάντα Deltapost η ταρίφα είναι 10e!!!!(αυτή προαιρετικά όμως!!!)
Ένα ακόμα δείγμα τρελής εκμετάλλευσης των εργαζομένων...
Φυσικά το αφεντικό εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι/-ες, που είναι κυρίως μετανάστες/-στριες και φοιτητές/-τριες, φοβούνται μη βρεθούν ξαφνικά χωρίς δουλειά, μιας και ήδη έχουν αρχίσει να κλείνουν τέτοια γραφεία στην Πάτρα και να αυξάνονται οι απολύσεις σε όλους τους εργασιακούς τομείς με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης.
Άλλωστε δουλεύουν μαύρα, γεγονός που σημαίνει ότι πολύ εύκολα μπορεί να τους απολύσει.

Όλες/-οι οι εργαζόμενες/-οι χρειάζονται την αλληλεγγύη μας...

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...