12 Ιανουαρίου 2011

Ανακοίνωση Σωματίου Εργαζομένων Stage - Συγκέντρωση στον Άρειο Πάγο στις 20/1/11

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΣΤΙΣ 20/1/11!

Εμείς οι εργαζόμενοι με προγράμματα stage, συνεχίζουμε τους αγώνες μας φωνάζοντας πως αυτό που γίνεται εις βάρος μας είναι άδικο!
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σταματάει τα προγράμματα Stage με απάνθρωπο τρόπο , διώχνοντας 30.000 εργαζομένους και καταδικάζοντας τους στην ανεργία. Το σύνθημα της κυβέρνησης προεκλογικά ήτανε «πρώτα ο πολίτης» και τακτοποίηση όλων όσων εργάζονταν με πρόγραμμα stage και κατάργηση αυτών , αφού δήλωνε υποκριτικά κατά της ανασφάλιστης εργασίας.
Όμως τώρα καταργεί τα stage στο δημόσιο και όχι στον ιδιωτικό τομέα, διότι θέλει φτηνό εργατικό δυναμικό, εργαζόμενους ανασφάλιστους και χαμηλόμισθους.
Εμείς προσεληφθήκαμε σαν μαθητευόμενοι και βοηθοί μόνιμου προσωπικού, αλλά μετά τον 1ο μήνα και με παρατεταμένες συμβάσεις καλύπταμε κανονική εργασία.
Όλα αυτά τα χρόνια είμαστε ανασφάλιστοι με ελάχιστη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, που σημειωτέο κρατείται από το χαμηλό μισθό μας.
Προεκλογικά η σημερινή κυβέρνηση αναγνώριζε υποτίθεται τα δικαιώματά μας και τώρα μας διώχνει στερώντας μας και το δικαίωμα μας στη βοήθεια του ταμείου ανεργίας. Ξεχνώντας ότι τα προγράμματα stage ήταν δικό τους δημιούργημα και με απώλεια μνήμης όταν οι ίδιοι με τον Νόμο 2738/1999 και 2839/2000 μονιμοποίησαν τα 16μηνα stage!
Τώρα η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προσλάβει εργαζομένους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ώστε να καλύψουν τις κενές θέσεις που εμείς θα αφήσουμε. Αυτό και μόνο αποδεικνύει ότι καλύπτουμε Πάγιες και Διαρκείς ανάγκες.
«Όλα αυτά είναι θέματα πολιτικής βούλησης», όπως παραδέχτηκε ο κ. Ραγκούσης σε συνάντηση με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Stage. Και όχι θέμα νομικών ή οικονομικών δυσχερειών της χώρας.
Ζητάμε όσα μας χρωστούν και δεν ευθυνόμαστε εμείς για την οικονομική κρίση όπως δήλωσε ο κ. Λοβέρδος και ο κ. Κικίλιας στα Μ.Μ.Ε. παραβλέποντας το γεγονός ότι το τελευταίο 5μηνο τα επιδόματα ανεργίας τα οποία καταβάλλει ο ΟΑΕΔ έχουν αυξηθεί κατά χιλιάδες λόγω λανθασμένων χειρισμών της κυβέρνησης. Σαν αποτέλεσμα είναι τραγικές καθυστερήσεις στην καταβολή των ήδη πενιχρών μισθών μας.

Εμείς με τον αγώνα μας διεκδικούμε :

Μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις

Κατάργηση των ευέλικτων μορφών εργασίας και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα


Κάλυψη των δεδουλευμένων και των ενσήμων μας

ΝΑΙ στην 8ωρη εργασία και όχι στην ημιαπασχόληση

Θα συνεχίσουμε να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας για εργασία με αξιοπρέπεια.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ STAGE ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ

http://stage-drasi-tora.blogspot.com/

http://stageedimotomea.blogspot.com/2011/01/20111.html

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...