13 Ιουλίου 2011

Έρευνα αποκαλύπτει εφιαλτικές συνθήκες κατά τη μεταφορά ζώων στην Ελλάδα

Συγκεκριμένα σε φορτηγά που μετέφεραν πρόβατα από τη Ρουμανία στην Ελλάδα παρατηρήθηκαν τα εξής σοβαρά προβλήματα:
• υπερφορτωμένα φορτηγά
• ζώα ποδοπατημένα από άλλα
• ζώα που στέκονταν σε δάπεδα γεμάτα από τα περιττώματά τους.
• Δεν υπήρχε πρόσβαση σε νερό για μεγάλο διάστημα του ταξιδιού τους, συνολικής διάρκειας περίπου 26 ωρών
• φορτηγά χωρίς επαρκές ύψος για τα ζώα
• τα άκρα των ζώων προεξείχαν από τις πλευρές των φορτηγών λόγω του έντονου συνωστισμού
• ζώα με κέρατα βρίσκονταν στο ίδιο χώρο μαζί με ζώα χωρίς κέρατα
Η οργάνωση ενημέρωσε το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με τα αποτελέσματα της έρευνας και τις διάφορες παραβιάσεις του Κανονισμού της ΕΕ.

H CIWF ζητά την αλλαγή της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας, θέτοντας ως ανώτατο όριο συνολικής διάρκειας ταξιδίου στην ΕΕ τις οκτώ ώρες. Αυτό θα μειώσει την ταλαιπωρία που προκαλείται από τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων για τα εκατομμύρια αγελάδες, γουρούνια, αιγοπρόβατα και άλογα που μεταφέρονται σε όλη την Ευρώπη κάθε χρόνο.

Η Όλγα Κήκου, διευθύντρια ευρωπαϊκών υποθέσεων της CIWF στην Αθήνα, δήλωσε: «Η πολύωρη μεταφορά ζώων είναι ξεπερασμένη και περιττή και ανήκει στον προηγούμενο αιώνα. Είναι σίγουρα καλύτερο για τους Έλληνες κτηνοτρόφους, την οικονομία της χώρας και την ευημερία των ζώων να μην μεταφέρονται ζώα από μακρινές αποστάσεις, μόνο και μόνο για να θανατωθούν μόλις φθάσουν στον προορισμό τους.»
Η CIWF καλεί τους Έλληνες πολίτες να υπογράψουν το αίτημα για ανώτατη διάρκεια μεταφοράς 8 ωρών http://www.8hours.eu , που ξεκίνησε από τον ευρωβουλευτή Dan Jørgensen και υποστηρίζεται και από άλλους ευρωβουλευτές και πλήθος οργανώσεων. Κάθε χρόνο εκατοντάδες εκατομμύρια ζώα μεταφέρονται σε όλο τον κόσμο για πάχυνση και σφαγή. Οι συνθήκες μεταφοράς που διαπιστώθηκαν από αυτήν την έρευνα δεν είναι ασυνήθιστες και πολλά ζώα πεθαίνουν κατά τη μεταφορά από την αφυδάτωση, τις καιρικές συνθήκες και ακραίες θερμοκρασίες. Η CIWF θεωρεί ότι η μεταφορά ζωντανών ζώων σε μεγάλες αποστάσεις πρέπει να αντικατασταθεί από το εμπόριο κρέατος για να αποτραπεί η περαιτέρω κακοποίηση των ζώων.

Παρακάτω έχουν αναρτηθεί το βίντεο :



και οι φωτογραφίες από την έρευνα:
https://secure.filesanywhere.com/fs/v.aspx?v=8a6c688858676db9a867

Η Compassion in World Farming (CIWF) ιδρύθηκε πριν από 45 έτη, το 1967, από Βρετανό κτηνοτρόφο που αντέδρασε στην ανάπτυξη της σύγχρονης, εντατικής εκτροφής ζώων. Σήμερα αγωνιζόμαστε ειρηνικά για να τερματιστούν όλες οι πρακτικές της βιομηχανοποιημένης εκτροφής. Πιστεύουμε ότι η μεγαλύτερη μορφή κακοποίησης στον πλανήτη χρειάζεται ιδιαίτερη προσέγγιση – για το λόγο αυτό δραστηριοποιούμαστε ειδικά για την ευημερία των παραγωγικών ζώων.

Είμαστε αντίθετοι με τη μεταφορά ζωντανών ζώων για σφαγή και αγωνιζόμαστε για να θέσουμε τέλος σε αυτήν την πρακτική στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Όλγα Κήκου 6972004963

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...