26 Μαρτίου 2011

Aστυνομικοί ανοίγουν πυρ εναντίον 14χρονου αγοριού στην Βραζιλία

Σοκ έχει κυριεύσει την κοινή γνώμη στη Βραζιλία, μετά από... την προβολή βίντεο στο οποίο πέντε αστυνομικοί ανοίγουν πυρ εναντίον 14χρονου αγοριού που έχουν συλλάβει. Η λήψη των εικόνων έγινε από κάμερα ασφαλείας στο σημείο. Οι αστυνομικοί συνελήφθησαν, ενώ το αγόρι επέζησε.
Το περιστατικό σημειώθηκε έξω από το σπίτι του 14χρονου τον περασμένο Αύγουστο, ωστόσο ήρθε στο φως της δημοσιότητας τώρα με τη δημοσιοποίηση του βιντεοσκοπημένου υλικού από το τηλεοπτικό κανάλι TV Globo, που έλαβε το βίντεο στις 24 Μαρτίου.
Στο βίντεο δεν υπάρχει ήχος, ωστόσο εμφανίζονται πέντε αστυνομικοί να εγκλωβίζουν με τα σώματα τους σε ημικύκλιο τον 14χρονο, να τον σπρώχνουν προς τον τοίχο και κατόπιν να ανοίγουν πυρ εναντίον του από κοντινή απόσταση.
Δικαστικές πηγές ανέφεραν ότι η οικογένεια του 14χρονου, ο χειριστής της κάμερας, καθώς και ο πρώτος δημοσιογράφος που είδε το υλικό το κράτησαν επί μήνες στο σκοτάδι, φοβούμενοι αντίποινα από τους αστυνομικούς σε περίπτωση δημοσιοποίησης.
Το αγόρι τραυματίστηκε βαριά, νοσηλεύτηκε επί 10 ημέρες, και τώρα βρίσκεται σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, μαζί με την οικογένεια του. Νοσοκομειακές πηγές ανέφεραν ότι ο 14χρονος δεν πέθανε από "καθαρή τύχη".
Ο εισαγγελέας της περιφέρειας Αμαζόνα, Ζοάο Μπόσκο Σα Βαλάντε, δήλωσε ότι εναντίον των αστυνομικών θα ασκηθεί δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας.
Ο εισαγγελέας επισήμανε ότι οι αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στο περιστατικό του ανέφεραν ότι ζητούσαν από τον 14χρονο πληροφορίες για ένα όπλο που χρησιμοποιήθηκε σε εγκληματική πράξη στη γειτονιά. Όπως δήλωσε ο ίδιος, δεν του δόθηκαν εξηγήσεις στην εύλογη απορία του, γιατί άνοιξαν πυρ εναντίον του αγοριού, το οποίο σημειωτέον είχε λευκό ποινικό μητρώο.
Η αστυνομία σε πρώτη φάση δεν έχει σχολιάσει το γεγονός.



http://santosight.blogspot.com/2011/03/14.html

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...