15 Μαρτίου 2011

Παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού - Διαδήλωση 19 Μάρτη


Το Σάββατο 19 Μάρτη, δύο μέρες πριν από την παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού (21 Μάρτη), ντόπιοι και μετανάστες διαδηλώνουμε στην Αθήνα, από την πλατεία Κοτζιά στη Βουλή. Αντιρατσιστικές και μεταναστευτικές οργανώσεις, τοπικές κινήσεις, δημοτικά σχήματα, οργανώσεις και κόμματα της Αριστεράς καλούν και στηρίζουν την κινητοποίηση. Μεταξύ τους ο ΣΥΡΙΖΑ, το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής, οι Οικολόγοι-Πράσινοι και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Τώρα που ο αγώνας των 300 μεταναστών απεργών πείνας έχει ανοίξει πολύ πλατιά στην κοινωνία τη συζήτηση για τα δικαιώματα των μεταναστών, είναι η καλύτερη στιγμή για να απαιτήσουμε τη νομιμοποίηση για κάθε μετανάστη, το άσυλο στους πρόσφυγες, την ελεύθερη μετακίνηση αντί για τα τείχη, τις απελάσεις και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Την ίδια στιγμή η ΟΛΜΕ προτείνει αντιρατσιστικές εκδηλώσεις σε όλα τα σχολεία για τη Δευτέρα 21 Μάρτη, ανήμερα της παγκόσμιας μέρας κατά του ρατσισμού.
Οι κινητοποιήσεις αυτές δεν είναι απλά αλληλεγγύη στους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Αλλά κοινός αγώνας ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία και το ρατσισμό.

Την ώρα που η πλειοψηφία των εργαζομένων αγωνίζεται να επιβιώσει στη χώρα των μέτρων βαρβαρότητας και του μνημονίου, λυτοί και δεμένοι έχουν βαλθεί να πείσουν τους εργαζόμενους και άνεργους Έλληνες πως εχθρός τους είναι οι φτωχότεροι και πιο εξαθλιωμένοι μετανάστες και πρόσφυγες. Εκείνοι που απολύουν συμβασιούχους, διαλύουν σχολεία, νοσοκομεία και συγκοινωνίες, μας λένε πως οι «λαθρομετανάστες» φταίνε για όλα τα προβλήματα. Ισχυρίζονται ότι οι 300 μετανάστες απεργοί πείνας είναι «υποκινούμενοι εκβιαστές» που προσπαθούν να πιέσουν τους υπουργούς Ραγκούση και Πάγκαλο!

Από την άλλη, η μόνη έγνοια της κυβέρνησης για την Τυνησία, την Αίγυπτο και τη Λιβύη, δεν είναι αν ο κόσμος που εξεγέρθηκε εκεί θα δει άσπρη μέρα, αλλά το πώς η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τα υποτιθέμενα κύματα «εισβολέων λαθρομεταναστών»! Σε συνδυασμό με αυτό το κλίμα ξενοφοβικής υστερίας που καλλιεργείται, φασίστες παντός είδους αποθρασύνονται. Στην πλατεία Αττικής η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή διαιωνίζει την κατοχή της με ρόπαλα, μαχαίρια και κάλυψη από την ΕΛ.ΑΣ. Ο Παπουτσής δεν κάνει συλλήψεις φασιστών, αλλά συνομιλεί με τη Χρυσή Αυγή για να αποφευχθεί –λέει– η βία στο κέντρο της Αθήνας. Ο Μιχαλολιάκος χαιρετά ναζιστικά στο δημοτικό συμβούλιο και φασίστες προπηλακίζουν αριστερούς δημοτικούς συμβούλους.Εισαγγελείς ακυρώνουν αντιρατσιστικές συναυλίες και αφήνουν οπλοφόρους Χρυσαυγίτες να κάνουν αντισυγκεντρώσεις. Στην Ηγουμενίτσα, στους Μολάους και στην Κρήτη, γίνονται νέες ρατσιστικές επιθέσεις. Για όλους αυτούς τους λόγους, η επιτυχία των κινητοποιήσεων στις 19 Μάρτη έχει ιδιαίτερη αξία.

Η 19 Μάρτη υπογραμμίζει πως το αντιρατσιστικό κίνημα είναι εδώ και παίρνει τη σκυτάλη από τον αγώνα των 300 μεταναστών απεργών πείνας. Μετά τις πορείες αλληλεγγύης στους 300, αποτελεί τον επόμενο σταθμό μαζικής κινηματικής απάντησης στο μαύρο μέτωπο του ρατσισμού της κυβέρνησης και των φασιστικών προκλήσεων. Στις 19 Μάρτη στέλνουμε το μήνυμα στην κυβέρνηση πως ο αγώνας για νομιμοποίηση, άσυλο και δικαιώματα σε μετανάστες και πρόσφυγες μας αφορά όλους.

http://www.dea.org.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=3429&Itemid=42

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...