13 Μαρτίου 2011

180 χιλιάδες διαδήλωσαν σε Λισσαβόνα και Πόρτο ενάντια στις πρωτόγονες εργασιακές συνθήκες



Περισσότεροι από 180 χιλιάδες πορτογάλοι διαδήλωσαν σε Λισσαβόνα και Πόρτο ενάντια στις πρωτόγονες εργασιακές συνθήκες της χώρας, ενάντια στην ανασφάλιστη εργασία, ενάντια στα σταζ, στην εργασία με μπλοκάκια.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές των διαδηλώσεων, οι κινητοποιήσεις είναι εμπνευσμένες από τις εξεγέρσεις στην Αίγυπτο, και την Τυνησία, και όλα άρχισαν όταν 4 νέοι άνοιξαν μια σελίδα στο Facebook στις 9 Φλεβάρη, καλώντας σε διαδηλώσεις ενάντια στις πρωτόγονες συνθήκες εργασίας στην χώρα. Η είδηση μεταδόθηκε και μέσα σε μια εβδομάδα είχαν δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι από 50.000 νέοι.

Οι διαδηλώσεις οργανώθηκαν στην βάση της ακηδεμόνευτης, ακομμάτιστης, λαϊκής και ειρηνικής αρχής, και αποτέλεσαν ένα πολύχρωμο πάζλ διαφορετικών μορφών έκφρασης, έχοντας σαν μοναδική υποχρέωση για τους συμμετέχοντες να κρατάει ο κάθε ένας και από ένα «ταμπλό» όπου εμφάνιζε την προσωπική και κοινωνική του διαμαρτυρία.

«είμαστε εδώ ζητώντας την ποιοτική αλλαγή της χώρας, όλα τα ιδανικά που διαπαιδαγωγήθηκε αυτή η γενιά έχουν πλέων διαλυθεί», «σπαταλήθηκαν τα ηθικά και υλικά αποθέματα αυτής της χώρας, παρόλα αυτά είμαστε η γενιά με το υψηλότερο επίπεδο εκπαίδευσης που υπήρξε ποτέ στην χώρα. Μπορούμε να αλλάξουμε τον τρόπο και την ποιότητα της ζωής μας».

Η καθεστωτική αριστερά συμμετείχε στην διαδήλωση χωρίς τις κομματικές της σημαίες, ενώ ηχηρότατη ήταν η παρουσία του αναρχικού κινήματος που σεβάστηκε το ειρηνικό κάλεσμα και διαδήλωσε ανεμίζοντας τις μαύρες και μαυροκόκκινες σημαίες.


Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...