29 Μαρτίου 2011

3ο Αντιτρομοκρατικό Φεστιβάλ 8-9 Απρίλη

Από το 1ο στο 3ο Αντιτρομοκρατικό Φεστιβάλ

Το 3ο Αντιτρομοκρατικό Φεστιβάλ γίνεται σε μια περίοδο όπου η εξουσία και οι μηχανισμοί καταστολής εξαπολύουν ολομέτωπη επίθεση απέναντι στα κινήματα αντίστασης και ανατροπής. Το δόγμα της «ασφάλειας» και του «εσωτερικού εχθρού» και το ιδεολόγημα της «πάταξης της τρομοκρατίας», έχοντας εισαχθεί στην ιδεολογική προπαγάνδα του κράτους εδώ και πολλά χρόνια, παραμένουν ενεργά και ενισχύονται με την υιοθέτηση τρομονόμων και ευρωπαϊκών συμφωνιών, καθώς και τη σκλήρυνση του νομοθετικού και κατασταλτικού πλαισίου.
Από την ψήφιση του πρώτου τρομονόμου το 2001 και τις συλλήψεις για την υπόθεση της 17Ν το καλοκαίρι του 2002, το κίνημα αλληλεγγύης αγωνίστηκε για την αναχαίτιση της τρομολαγνείας και της «εγκληματοποίησης» των ένοπλων οργανώσεων, για την κατάργηση των ειδικών δικών και των ειδικών συνθηκών κράτησης, για το ξεσκέπασμα σωρείας φρονηματικών διώξεων. Και μπορεί να μην πέτυχε τη συνολική ανατροπή των σχεδιασμών, αποκάλυψε όμως σε πολλές περιπτώσεις τις μεθοδεύσεις των διωκτικών μηχανισμών, ανέδειξε τον πραγματικό χαρακτήρα των τρομονόμων και κατοχύρωσε σε ευρύτερα ακροατήρια τον πολιτικό χαρακτήρα των συγκεκριμένων διώξεων καθώς και την αναγνώριση της ιδιότητας του πολιτικού κρατούμενου.
Το 3ο Αντιτρομοκρατικό Φεστιβάλ γίνεται σε μια εποχή διευρυμένων συλλήψεων αγωνιστών/ριών, πολιτικών διώξεων και κατακόρυφης αύξησης του αριθμού των πολιτικών κρατούμενων.
Η αλληλεγγύη απέναντι στους πολιτικούς κρατούμενους είναι υποχρέωση όλων όσοι παλεύουν ενάντια στην υπάρχουσα τάξη πραγμάτων, όλων όσοι κατανοούν ότι η σύγχρονη βαρβαρότητα στηρίζεται πάνω στην εξόντωση των αντιπάλων της.
Το 3ο Αντιτρομοκρατικό Φεστιβάλ, θέλουμε να αποτελέσει, εκτός από χώρο κατάθεσης συλλογικών εμπειριών αντίστασης και αλληλεγγύης από την Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική, και μια ευκαιρία συζήτησης και προβληματισμού για τη συγκυρία. Η παρουσία και συμμετοχή ανθρώπων από διαφορετικές πολιτικές διαδρομές, αλλά με κοινή επιλογή και επιδίωξη η αλληλεγγύη να αποτελεί πάντα οργανική συνιστώσα του ευρύτερου ανατρεπτικού κινήματος, περιμένουμε να συμβάλει σημαντικά στη διεύρυνση του κινήματος αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους
Απέναντι στην κρατική καταστολή και στη σύγκρουση με το κράτος,
η θέση μας είναι με τους πολιτικούς κρατούμενους

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του 3ου Αντιτρομοκρατικού Φεστιβάλ στο link: Πρόγραμμα

http://actionforliberty.wordpress.com/2011/03/29/3o-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CF%86%CE%B5%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B2%CE%AC%CE%BB-8-9-%CE%B1%CF%80%CF%81%CE%AF%CE%BB/

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...