16 Μαρτίου 2011

Ελληνική "δικαιοσύνη" - Μεγαλέμπορος ναρκωτικών ελεύθερος - Φτωχοδιάβολοι στη φυλακή


Ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, ο επιχειρηματίας που πριν από περίπου επτά χρόνια συνελήφθη ως ο εγκέφαλος του μεγαλύτερου κυκλώματος κοκαΐνης στη χώρα μας, βγαίνει από τη φυλακή. Ο άνθρωπος που είχε χαρακτηριστεί ως ο «Ελληνας Εσκομπάρ» και είχε τιμωρηθεί με ισόβια δεσμά, σε έναν χρόνο από τώρα θα αφήσει πίσω του τις φυλακές Κορυδαλλού μετά τη νέα δικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά… Το καλοκαίρι του 2004 το όνομα του Αλέξανδρου Αγγελόπουλου συνδέθηκε με μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών στη χώρα μας.

Η είδηση ότι το πλοίο του «Africa 1» εντοπίστηκε...
από τις διωκτικές αρχές της Ισπανίας να έχει στα αμπάρια του 5,4 τόνους κοκαΐνης, η αξία της οποίας ξεπερνά σήμερα το μυθικό πόσο των 500.000.000 ευρώ, έσκασε σαν κεραυνός εν αιθρία. Ο άνθρωπος που είχε διεισδύσει στον χώρο του ποδοσφαίρου και είχε μπει σαν σίφουνας στην οικονομική ζωή της Ελλάδας έγινε πρώτο θέμα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τον «χοντρό», όπως τον αποκαλούσαν τότε οι διώκτες του, κατάφεραν να τον συλλάβουν στη Γερμανία, λίγες ημέρες μετά τον εντοπισμό τού «Africa 1». Με συνοπτικές διαδικασίες εκδόθηκε στην Ελλάδα και οδηγήθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Η ετυμηγορία του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου ήταν καταπέλτης για τον Αλέξανδρο Αγγελόπουλο και για άλλα δύο άτομα που φέρονταν ως στενοί συνεργάτες του. Και οι τρεις καταδικάστηκαν τότε σε ισόβια κάθειρξη, ενώ επιπλέον τους είχαν επιβληθεί οι ποινές των τεσσάρων ετών για τη σύσταση συμμορίας, κατοχής όπλων και πυρομαχικών, και χρηματική ποινή 300.000 ευρώ. Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων του Πειραιά όμως μετέτρεψε την ποινή των ισοβίων που είχαν επιβληθεί στον 46χρονο σήμερα επιχειρηματία σε κάθειρξη 22 ετών, ανοίγοντας ουσιαστικά τον δρόμο της αποφυλάκισής του. Κι αυτό γιατί ο Αλέξανδρος Αγγεtroktiko aggelopoulos2 494x320 Αποφυλακίζεται ο Ελληνας Εσκομπάρελόπουλος σε έναν χρόνο από τώρα θα έχει εκτίσει το 1/3 της ποινής του και θα έχει συμπληρώσει και τα μεροκάματα από την εργασία που έχει κάνει μέσα στη φυλακή. Ετσι, όπως προβλέπει ο νόμος, μπορεί να αποφυλακιστεί. Το δικαστήριο έκρινε ακόμη μία φορά τον επιχειρηματία ένοχο για τη μεταφορά των ναρκωτικών, ωστόσο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου, «σπάζοντας» τα ισόβια δεσμά της πρωτόδικης απόφασης.
Την ίδια τύχη με τον Αγγελόπουλο είχε και ο Νικόλαος Γαβρίλης, ο έμπορος μοτοσικλετών από τον Πειραιά που είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια. Το δικαστήριο έκρινε τον δεύτερο κατηγορούμενο ένοχο για απλή συνεργία στο ανωτέρω αδίκημα, επιβάλλοντάς του κάθειρξη δέκα ετών και έξι μηνών. Εχοντας εκτίσει μεγάλο μέρος της ποινής του, ο φερόμενος ως συνεργάτης του 46χρονου θα πάρει κι αυτός τον δρόμο της ελευθερίας και μάλιστα πολύ πιο σύντομα από τον Αγγελόπουλο, αφού σε μία εβδομάδα από σήμερα θα βρίσκεται έξω από τη φυλακή! Σε ό,τι αφορά τον τρίτο κατηγορούμενο, τον Γεώργιο Μαραγκουδάκη, το δικαστήριο τον έκρινε παμψηφεί αθώο λόγω αμφιβολιών, αν και σε πρώτο βαθμό και αυτός είχε καταδικαστεί σε ισόβια.

http://oxafies.blogspot.com/2011/03/7.html?spref=fb

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...