12 Μαρτίου 2011

Διαρροή ραδιενέργειας μετά από έκρηξη σε πυρηνικό εργοστάσιο στην Ιαπωνία




Η έκρηξη που βλέπετε στο παραπάνω βίντεο σημειώθηκε το Σάββατο περί τις 16.00, τοπική ώρα (09.00, ώρα Ελλάδος) και η αιτία της παραμένει άγνωστη.
Ένα από τα τέσσερα κτήρια των εγκαταστάσεων του πυρηνικού εργοστασίου Φουκουσίμα Νο 1 καταστράφηκε έπειτα από έκρηξη. Η ραδιενέργεια που εκλύθηκε αντιστοιχεί στο ανώτατο ετήσια αποδεκτό όριο, μεταδίδει το πρακτορείο Κιόντο.
Η κρατική τηλεόραση καλεί τους κατοίκους σε περίμετρο «μεγαλύτερης των 10 χλμ από την εκκενωθείσα ζώνη», να κλεισθούν στα σπίτια τους και να ασφαλίσουν τα παράθυρά τους. 
Ειδικοί και δημοσιογράφοι του δικτύου κάλεσαν επίσης όσους από τους κατοίκους βρίσκονται εκτός οικίας να προστατεύσουν το αναπνευστικό τους σύστημα καλύπτοντάς το με ένα βρεγμένο μαντήλι και να καλυφθούν όσο το δυνατόν καλλίτερα ώστε να αποφεύγεται η απευθείας έκθεση του δέρματος με τον αέρα.
Νωρίτερα οι μετρήσεις στο πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο Φουκουσίμα Νταϊίτσι και τον αντιδραστήρα υπ' αριθμόν 1 βρίσκονται σε επίπεδο 1.000 πάνω από το φυσιολογικό, είχε μεταδώσει πριν την έκρηξη το ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo νωρίς το Σάββατο επικαλούμενο την υπηρεσία ασφάλειας των πυρηνικών εγκαταστάσεων στη χώρα.

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...