20 Ιουλίου 2011

Τραμπουκισμοί και επιθέσεις από νεοναζί στη Σπάρτη

Σάββατο -9/7 βράδυ γύρω στις 12. Μόλις έχει τελειώσει η προβολή ταινίας του Αυτοδιαχειριζόμενου Στεκιού στην Κεντρική Πλατεία και στο χώρο του Στεκιού υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι. Λίγη ώρα αργότερα ένα τσούρμο γύρω στους 15 χρυσαυγίτες περνούν έξω απ’ το Στέκι προκαλώντας, βρίζοντας και κάνοντας χειρονομίες. Μετά την αντίδρασή μας τρέπονται σε φυγή. Κατά τη διαφυγή τους όμως, τα θρασύδειλα αυτά στοιχεία ξεμοναχιάζουν σύντροφο/μέλος του Στεκιού και τον χτυπούν στο κεφάλι με πτυσσόμενα γκλομπ, τραυματίζοντάς τον τόσο σοβαρά που χρειάστηκε νοσοκομειακή περίθαλψη.

Μέλη της εν λόγω συμμορίας είχαν βγει παγανιά και νωρίτερα (γύρω στις 10) κραδαίνοντας τα πτυσσόμενα-γκλομπ και κυνηγώντας μετανάστες στην Κεντρική Πλατεία, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των γονιών που τα παιδιά τους έπαιζαν παραδίπλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τρεις μέρες νωρίτερα είχε γίνει ομιλία του Μιχαλολιάκου (γνωστού φύρερ/ηγετίσκου της Χρυσής Αυγής) στη Σπάρτη, όπου είχε έρθει μαζί με μπράβους του απ’ την Αθήνα, οι οποίοι συμμετείχαν στην επίθεση εναντίον μας. Έδωσε μάλιστα και συνέντευξη σε τοπικό κανάλι το οποίο έκτοτε την προβάλλει αρκετές φορές την ημέρα. Μεταξύ της ομάδας των νεοναζί ήταν και αρκετοί γνωστοί ντόπιοι, καθώς και κάποιοι ανήλικοι που θέλουμε να πιστεύουμε ότι παρασύρθηκαν απ’ τους μεγαλύτερους, χωρίς να ξέρουν πού έχουν μπλέξει.

Είναι ξεκάθαρο σε όλους/ες εμάς τα μέλη και τους φίλους/ες του Αυτοδιαχειριζόμενου Στεκιού (ενός Ανοικτού Κοινωνικού Χώρου), που λειτουργεί στην πόλη τους τελευταίους έξι μήνες, ότι δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να επιτρέψουμε τη δράση αυτών των τραμπούκων, νεοναζί, νοσταλγών φασιστικών/ολοκληρωτικών καθεστώτων, που είναι ξένο σώμα για την κοινωνία της πόλης μας.

Μην ξεχνάμε πόσο ακριβά έχει πληρώσει ο τόπος τη δράση τέτοιων καθαρμάτων στα μαύρα χρόνια της κατοχής.

Καλούμε λοιπόν κάθε ευαίσθητο, δημοκρατικό και ελεύθερο άνθρωπο να πάρει άμεσα θέση και να καταδικάσει δημόσια τη δράση της εν λόγω συμμορίας που ακούει στο όνομα Χρυσή Αυγή, η οποία έχει το θράσος να διατηρεί γραφεία/γιάφκα σε κεντρικό σημείο της πόλης.

Η ΒΙΑ ΤΩΝ ΝΕΟΝΑΖΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΕΙ, ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΕΙ!!
ΣΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΒΙΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ!
ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ!!

Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Σπάρτης

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...