25 Ιουλίου 2011

Άθλιες συνθήκες μεταφοράς και κακοποίησης ζώων έδειξε έρευνα - Video

Έρευνα που διεξήχθη από τις διεθνείς οργανώσεις Eyes on Animals, the Animal Welfare Foundation και Compassion in World Farming, σχετικά με την εξαγωγή ταύρων, έγκυων αγελάδων και προβάτων από διάφορα κράτη μέλη της ΕΕ στην Τουρκία αποκάλυψε συγκλονιστικά στοιχεία. Τα ζώα προέρχονταν από την Αυστρία, την Ουγγαρία, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα και τη Λετονία ταξιδεύοντας σε αποστάσεις μέχρι και 2.200 χιλιομέτρων σε μερικές περιπτώσεις.



Στην περίπτωση ενός ταύρου που κατέρρευσε στην κεκλιμένη ράμπα, ξαναφορτώθηκε αν και δεν μπορούσε να κινηθεί καθόλου. Αφού το σπρώξιμο, οι κλωτσιές και τα χτυπήματα απέτυχαν να τον κάνουν να κινηθεί, η κεκλιμένη ράμπα ανυψώθηκε και το ζώο γλίστρησε πίσω στο φορτηγό. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού στην Άγκυρα ένας άλλος ταύρος βρέθηκε στο πάτωμα σε άσχημη κατάσταση με ένα σπασμένο μπροστινό πόδι.

Καλούμε την Κομισιόν να αναστείλει την εξαγωγή των ζώων στην Τουρκία προκειμένου να αποτραπεί άμεσα η περαιτέρω κακοποίηση των ζώων της ΕΕ. Θεωρούμε ότι αυτό το εμπόριο πρέπει να τερματιστεί για πάντα, δεδομένου ότι οι αποστάσεις και οι κλιματολογικές συνθήκες είναι πάρα πολύ ακραίες για να εγγυηθούν την εφαρμογή των ελάχιστων προτύπων ευζωίας των ζώων.

Compassion in World Farming(CIWF)

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...