11 Ιουλίου 2011

Δράσεις των επιτροπών αγώνα Δεν Πληρώνω - Video 8/7



Επιτροπή Αγώνα Καλλιθέας "Δεν πληρώνω" www.oxidiodia.gr πραγματοποίησε την πρώτη της δράση. Μετά από πορεία από την πλατεία Δαβάκη, κατέληξε στο σταθμό Η.Σ.Α.Π. Καλλιθέας, καταλαμβάνοντάς τον συμβολικά για 20 λεπτά. Οι διερχόμενοι πολίτες, μαζί με τα μέλη του κινήματος βροντοφώναξαν την απόφασή τους να αντισταθούν, με συνθήματα όπως : " Δεν τα φάγαμε μαζί, βρωμοπάγκαλε Ναζί", " Λαέ πολέμα μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι εξέγερση και πάλη", "Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το '73".
Ακολούθησε πορεία στον Άγιο Αντώνιο (Περιστέρι) και συμμετοχή στην ανοιχτή συνέλευση στην Πλατεία Δημαρχείου Περιστερίου, όπου συναντήθηκαν όλες οι Επιτροπές Αγώνα. Μεταξύ άλλων, τονίστηκε η λεηλασία όλων των κατακτήσεων του λαού, με τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων (ΥΓΕΙΑ), των σχολείων (ΠΑΙΔΕΙΑ) και το γενικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας του λαού μας σε ξένους τοκογλύφους που μας "δουλεύουν" απαιτώντας από ένα σάπιο πολιτικό σύστημα "γη και ύδωρ", δηλαδή τα πάντα, εν ονόματι ενός ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ ομολογιακού χρέους.
Τονίστηκε ότι το κίνημα "Δεν πληρώνω την κρίση τους" δεν έχει ταπεινά οικονομικά κίνητρα αλλά θα είναι αυτό που θα εμποδίσει τα καταστροφικά και ολέθρια για τη χώρα μας σχέδιά τους.
Τα μέλη του κινήματος, συνεχίζοντας την πορεία τους προς το Σύνταγμα, στάθηκαν έξω από τα γραφεία του Π.Α.Σ.Ο.Κ. Περιστερίου, φωνάζοντας το σύνθημα " Το Μπατσόκ είναι εδώ και ληστεύει το λαό". Οι Επιτροπές Αγώνα "Δεν πληρώνω" έκλεισαν για αρκετή ώρα το σταθμό μετρό "Άγιος Αντώνιος" και πήραν το μετρό για το Σύνταγμα. Εκεί, ακολούθησε κατάληψη του σταθμού για μία ώρα και κατόπιν μια θριαμβευτική είσοδος στην Πλατεία Συντάγματος, όπου όλοι μαζί με τους Αγανακτισμένους, συνέχισαν τα συνθήματα κατά της κυβέρνησης, της Τρόικας και όλου του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος.

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...