12 Ιουλίου 2011

Η Διεθνής Ένωση Λιμενεργατών απαιτεί την άρση της απαγόρευσης απόπλου των πλοίων του Στόλου της Ελευθερίας

Η Διεθνής Ένωση Λιμενεργατών (IDC), μια συνδικαλιστική οργάνωση που εκπροσωπεί περισσότερους από 50.000 εργαζόμενους στα λιμάνια σε όλο τον κόσμο, απαιτεί από την ελληνική κυβέρνηση για να άρει την απαγόρευση απόπλου των πλοίων του Στόλου της Ελευθερίας με προορισμό τη Γάζα, η οποία τα εμποδίζει να πλεύσουν έξω από τα ελληνικά λιμάνια.

Επιπλέον, η IDC καλεί τα Υπουργεία Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γαλλίας, της Ισπανίας και του Καναδά να σπάσουν τη σιωπή τους και να παρέμβουν στην απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, να επιλύσουν την κατάσταση και να προστατεύσουν τους πολίτες τους.

Ο Στόλος της Ελευθερίας είναι μια αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, όπου ο πληθυσμός ζει σε άθλιες συνθήκες, ως συνέπεια του παράνομου αποκλεισμού που υφίσταται για περισσότερο από πέντε χρόνια τώρα.

Η απαγόρευση για τα πλοία του Στόλου της Ελευθερίας αποκρίνεται μόνο στην επικοινωνιακή, πολιτική και οικονομική χειραγώγηση και πίεση, καθώς η πρώτη προτεραιότητα είναι να δεσμεύσει τους εμπορικούς και θεσμικούς δεσμούς της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής με το κράτος του Ισραήλ όσον αφορά τις ανάγκες του άμαχου πληθυσμού.

Η πρωτοβουλία για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα έχει προωθηθεί από τον Στόλο της Ελευθερίας και θα πρέπει να είναι αυτοί που θα την μεταφέρουν. Η οργάνωση έχει συμμορφωθεί με όλες τις νομικές απαιτήσεις και δεν υπάρχει νόμιμη δικαιολογία για να εμποδίσει την αναχώρηση του στολίσκου ή για αναζήτηση άλλων «επίσημων» μέσων μεταφοράς.

Η IDC ενώνεται με τη φωνή όλων των διεθνών οργανώσεων και ακτιβιστών στη διαμαρτυρία τους ενάντια στην απαγόρευση της ελληνικής κυβέρνησης με την άδεια της Ευρώπης και της Αμερικής και προτρέπει τις κυβερνήσεις να βρουν μια άμεση λύση για να αναστρέψει αυτή την κρίσιμη και άδικη κατάσταση.

IDC (ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ)

www.shiptogaza.gr

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...