13 Ιουλίου 2011

Επιθέσεις και συκοφαντίες σε αλληλέγγυους στους μετανάστες στην Ηγουμενίτσα

Φαίνεται πως τώρα πια, που η πόλη της Ηγουμενίτσας είναι "καθαρή από τους μολυσματικούς μετανάστες" μετά από τις τελευταίες επιχειρήσεις σκουπα, με τις οποίες άνθρωποι συλλαμβάνονται και στοιβάζονται σαν σκουπίδια, ήρθε και η σειρά των ανθρώπων που τους στέκονται αλληλέγγυοι και τους στηρίζουν.
Υπενθυμίζουμε την τελευταία ανάρτηση-καταγγελία που είχε γίνει στο 892fm.blogspot.com απο μη υπαρκτό, όπως αποδείχτηκε πρόσωπο, Σταματία Ξενοπούλου, η οποία συκοφαντούσε συντρόφισσα- γιατρό του Κέντρου Υγείας Ηγ/τσας, με την κατηγορία ότι ζήτησε «φακελάκι» 20 ευρώ για να συνταγογραφήσει φάρμακα στη μητέρα της. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, μετά από μύνηση που έγινε, αποδείχθηκε πως το πρόσωπο αυτό είναι ανύπαρκτο, ενώ μετά από κάποιες «κουβέντες» που έγιναν, ο ρουφιάνος διαχειριστής του blog διέψευσε τη σχετική ανάρτηση με μία καινούργια στην οποία αναγνώριζε και το έργο της γιατρού στο δήμο!!! Αφού είχε ήδη δημοσιεύσει κάτι μη διασταυρωμένο.
Την επόμενη μέρα Τετάρτη 29-6, η γιατρός δέχεται επίσκεψη στο γραφείο της, από δύο μετανάστες (οι οποίοι συμπεριλαμβάνται στους 23 μετανάστες που πήραν ροζ κάρτα, μέσω δικηγόρων της οργάνωσης «αιτημα», και οι οποίοι μένουν σε ένα ξενοδοχείο έξω από την πόλη). Εκμεταλευόμενη την 2ωρη άδεια της, αποφάσισε να βγει προς τα έξω μαζί με τους δύο μετανάστες, όταν βλέπει ξαφνικά στην έξοδο του Κ.Υ. δύο μπάτσους να κατευθύνονται προς αυτήν. Ενώ της μιλούν επιθετικά, με άσχημο τρόπο, την υποχρεώνουν να γυρίσει τους μετανάστες πίσω στο ξενοδοχείο παρ’ όλο που διαπιστώνουν (αν και εννοείται πως γνωρίζουν ήδη) πως τα παιδιά έχουν ροζ κάρτες. Φυσικά η γιατρός τους αγνόησε και αυτοί αρκέστηκαν στο να την παρακολουθούν από απόσταση.
Στο μεταξύ, υπήρξαν περιστατικά πεσίματος μπάτσων σε συντρόφους και αλληλέγγυους, απειλές, καθώς και ένα περιστατικό όπου ξεκρεμάστηκε ένα πανώ από την πόλη, γράφτηκε από την πίσω πλευρά «αλήτες κουμμούνια θα γίνετε σαπούνια», το οποίο βρέθηκε το πρωι κρεμμασμένο έξω από σπίτι αριστερού.
Το αποκορύφωμα ήρθε εχθές το πρωι, όταν βρέθηκαν τρικάκια στην πόλη με την φωτογραφία της γιατρού και το εξής κείμενο:
«Αυτή είναι η γιατρός του Κέντρου Υγείας Ηγουμενίτσας που παίρνει φακελάκια 20 ευρώ για να συνταγογραφήσει φάρμακα για άρρωστους ηλικιωμένους.Δεν θέλουμε τέτοιους ξεφτίλες στην πόλη μας. Πάρε τον κούρδο γαμιά σου και πήγαινε στα σκατά».
Αν και γνωρίζουμε ότι η λύση δεν δόθηκε ποτέ από θεσμικούς φορείς και φορείς εξουσίας κατατέθηκε μύνηση κατα αγνώστων και η υπόθεση πήρε τον μακρύ δρόμο της «δικαιοσύνης».
Βλέποντας τόσο καιρό, κρατικοί και παρακρατικοί παράγοντες, οτι δεν μπορούν να κάμψουν την αλληλεγγύη μεταξύ αγωνιζόμενων και μεταναστών, καταφεύγουν στις πιο αισχρές πράξεις συκοφάντησης των ατόμων αυτών προς την τοπική κοινωνία. Αλλά όλα αυτά δεν μας φοβίζουν μας εξοργίζουν και φανερώνουν ποιό στρατόπεδο διαλέγει κάποιος την στιγμή που σε όλη την Ελλάδα ξεσπούν κινήματα από τα κάτω φανερώνοντας έναν ουσιαστικό αντίλογο «απο τα κάτω» :

Ή με τους εξεγερμένους ή με τους ρουφιάνους και τους προσκυνημένους.

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1319245

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...