25 Ιουλίου 2011

Η νέα αποικιοκρατική συμφωνία που εξασφάλισε η κυβέρνηση γυρίζει την Ελλάδα στη δεκαετία του ’60

Εργατικά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα απεμπολούνται ή επί της ουσίας εκχωρούνται στις πολυεθνικές, στις τράπεζες και τους ιδιώτες τοκογλύφους. Το νέο πακέτο «διάσωσης» προβλέπει νέους φόρους, νέες απολύσεις στον δημόσιο τομέα, μείωση μισθών και συντάξεων.

Η διαχείριση του «πακέτου» θα ασκείται από «ευρωπαϊκή ομάδα ειδικών», γεγονός που σημαίνει ότι το μεγαλύτερο μέρος του αν όχι τελικά όλο θα το καρπωθούν οι ίδιοι. Πώς; Το νέο «αναπτυξιακό πακέτο» θα κατανεμηθεί μετά την αξιολόγηση των επενδυτικών προτάσεων στη χώρα μας από την «ευρωπαϊκή ομάδα των ειδικών»: Δηλαδή; Πολυεθνικές επιχειρήσεις που έχουν έτοιμα σχέδια για επενδύσεις στη χώρα (πράσινη ενέργεια, μεγάλα τουριστικά συγκροτήματα, ιδιωτικά πανεπιστήμια κ.α.) θα επιδοτηθούν να τα υλοποιήσουν παίρνοντας και δώρο τα χαμηλά μεροκάματα. Όσοι πίστευαν ότι το νέο «πακέτο» θα μπορούσε να ενισχύσει επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα π.χ. κλείνοντας το ελλειμματικό ισοζύγιο και ενισχύοντας την αυτάρκεια της χώρας έχουν την απάντηση… Όσοι ήλπιζαν στην τόνωση της εγχώριας βιοτεχνίας έχουν την ίδια τύχη με τους προηγούμενους.

Τα χαμηλά επιτόκια δανεισμού που προβάλλει η κυβέρνηση (κάτω του 5%) σε συνάρτηση με τη μείωση του ΑΕΠ και των δημόσιων εσόδων θα εκτινάξουν το χρέος σε ακόμα μεγαλύτερα ύψη. Να θυμίσουμε ότι το κόστος δανεισμού στην ευρωζώνη δεν υπερβαίνει το 3,5%, μεε την Γερμανία να δανείζεται με 2,8%. Η αποτυχία του πρώτου μνημονίου και των εξειδικεύσεών του και η παταγώδης αποτυχία του μεσοπρόθεσμου το εγγυώνται.

Η εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών τι σημαίνει; Πόσες είναι οι εμπράγματες εγγυήσεις που έχουν προσφερθεί; Τι θα απομείνει ως δημόσια περιουσία στη χώρα εάν υποθέσουμε ότι ο λαός δεν αντιδράσει για να καταργήσει στην πράξη όλες τις συμφωνίες υποδούλωσης; Πάρτε και το κερασάκι για το «κούρεμα»: Εκτός από τις τράπεζες που θα συμμετέχουν και θα ενισχυθούν για να μην χάσουν τι θα γίνει με τα ασφαλιστικά ταμεία που κατέχουν περίπου 25% των αποθεματικών τους σε ομόλογα ελληνικού δημόσιου και ένα «κούρεμα» γύρω στο 20% θα τους αφαιρέσει 5 δις. Ευρώ; Νέα περικοπή στις συντάξεις…

Τέλος να επισημάνουμε ότι όσοι πίστεψαν και διακήρυσσαν μέχρι σήμερα «περί επιτροπών λογιστικού ελέγχου του χρέους», οι εταίροι μας και οι αγορές τώρα μας το προσφέρουν με το «κούρεμα» στο πιάτο. Εάν λέμε εμείς με την οποιαδήποτε αντίστοιχη επιτροπή, που θα αναγνώριζε ότι τελικά χρωστάμε και ανεβάζαμε το «κέρδος» έτι περαιτέρω θα μπορούσε να αλλάξει τίποτα;

Η νέα περιώνυμη διάσωση που διαφημίζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν είναι τίποτα άλλο από την διάσωση και την μεγαλύτερη ανάπτυξη της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Οι εργαζόμενοι έχουμε μόνο ένα δρόμο: Να διεκδικήσουμε και να επιβάλλουμε πλήρη άρνηση πληρωμής στο διεθνές τοκογλυφικό κεφάλαιο. Να μην πληρώσουμε την κρίση τους, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την κερδοφορία τους.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...