13 Ιουλίου 2011

Nike και Adidas μολύνουν το περιβάλλον

Η περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace κατηγόρησε σήμερα τους προμηθευτές των κατασκευαστών αθλητικών ειδών Nike και Adidas ότι μολύνουν τα νερά των κινεζικών ποταμών, ρίχνοντας σε αυτά τοξικές χημικές ουσίες οι οποίες προκαλούν ορμονικά προβλήματα.

Κοκτέιλ επικίνδυνων χημικών βρέθηκε στα οκτώ δείγματα που πήραν από την περιοχή που ρίχνουν τα απόβλητά τους τα δύο εργοστάσια που προμηθεύουν τις εταιρείες αθλητικών ειδών στο δέλτα του Γιανγκτσέ και του ποταμού των Μαργαριταριών. Σύμφωνα με τις δηλώσεις της Greenpeace, στην συνέντευξη τύπου της στο Χονγκ Κονγκ, από τα δύο παραπάνω ποτάμια προέρχεται το νερό που πίνουν σχεδόν 67 εκατομμύρια άνθρωποι, ανάμεσά τους οι κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ.

"Τα τεστ μας έδειξαν την παρουσία τοξικών χημικών ουσιών, που δεν έχουν θέση στο περιβάλλον. Καλούμε τις εταιρίες όπως η Adidas, η Nike και η Li Ning να πάρουν μέτρα" δήλωσε η Βιβιάν Γιάου, υπεύθυνη της οργάνωσης.

"Από όσο γνωρίζουμε, δεν συμβάλλουμε στη ρύπανση του δέλτα του ποταμού Γιανγκτσέ μέσω των εργοστασίων μας" ανέφερε η Nike, αρνούμενη την ύπαρξη των χημικών ουσιών.

Σύμφωνα με την Greenpeace, οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται, περιλαμβανομένης της νονυλφαινόλης, μπορεί να καταλήξουν στην τροφική αλυσίδα μέσω των ψαριών, διαταράσσοντας την ορμονική ισορροπία του ανθρώπου.


Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...