22 Μαΐου 2010

Δελτίο τύπου για την αστυνομική εισβολή στο Στέκι Μετανστών- Κοινωνικό Κέντρο της Τσαμαδού

20-5-2010

Την 19-5-2010, εκπρόσωποι και μέλη του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα και του Δικτύου Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, κατέθεσαν μήνυση κατά των αστυνομικών που εισέβαλαν στα γραφεία τους στην οδό Τσαμαδού 13, στις 5-5-2010, μετά την μεγαλειώδη πανεργατική πορεία , για παραβίαση ασύλου, φθορές, απρόκλητες σωματικές βλάβες , εξύβριση, απειλές και κλοπή.

Όπως αναφέρεται και στη μήνυση

«…..στις 5-5-2010…… περί τις 5.00 μ.μ. εντελώς ξαφνικά, 10 περίπου μηχανές της ομάδας ΔΕΛΤΑ, έχοντας η κάθε μια δυο επιβαίνοντες αστυνομικούς, εισέβαλαν θορυβωδώς στο στενό από την πλευρά της πλατείας Εξαρχείων και κινούμενες με πολύ μεγάλη ταχύτητα έφθασαν μέσα σε δευτερόλεπτα μπροστά στο κτίριο, προκαλώντας πανικό στον κόσμο που επιχείρησε να μπει μέσα για να προστατευθεί.

Οι αστυνομικοί που επέβαιναν στις μηχανές, αφού τις παράτησαν βιαστικά στο οδόστρωμα, χωρίς καν να στερεώσουν τα σταντ, (κατά συνήθη πρακτική της

ομάδας αυτής) όρμησαν με βία πάνω στον κόσμο και άρχισαν να τους κτυπούν με τα κλομπ.

Στο σημείο αυτό τραυματίστηκε ο από εμας, Ηλίας Τζουράς, 46 ετών ο οποίος μάλιστα πάσχει από καρδιακή ανεπάρκεια, τον οποίο κτύπησαν με τα κλομπ στο πρόσωπο και σε διάφορα σημεία του σώματος του, παρότι του δηλωνε το πρόβλημα που είχε , καθώς και η , από εμας , Ηλέκτρα Τρουλλίνου , την οποία κτύπησαν και έριξαν στο οδόστρωμα

Την ίδια στιγμή 5 από αυτούς όρμησαν στην πόρτα που οδηγεί στον πρώτο όροφο του κτιρίου και πάνω στον κόσμο που προσπαθούσε να μπει μέσα για να προστατευθεί, όρμησαν στις σκάλες όπου υποχωρούσε ο κόσμος έντρομος και, κραδαίνοντας τα κλομπ και φωνάζοντας «δολοφόνοι», κτύπαγαν οποίον βρισκόταν μπροστά τους.

Στο σημείο εκείνο κτυπήθηκε με κλομπ στο πίσω μέρος του κεφαλιού ο από εμάς , Iraj Nobakht και στα πόδια ο από εμάς Κωνσταντίνος Μουζουράκης.

Οι αστυνομικοί , συνεχίζοντας με βία και βρισιές ανέβηκαν την στριφτή σκάλα και έφτασαν στην πόρτα του πρώτου ορόφου , η οποία είναι πόρτα εσωτερική ξύλινη, με τζαμαρία παλαιότατης κατασκευής, και, ενώ κάποιοι από μας επιχειρούσαν να την κλείσουν για να σταματήσει η παράνομη , παράλογη, βάναυση και επικίνδυνη επιδρομή οι μηνυόμενοι όρμησαν πάνω στην πόρτα του ορόφου και κτυπώντας βίαια με τα κλομπ, την έσπασαν με αποτέλεσμα να θρυμματιστούν και καταρρεύσουν τα τζάμια και να εκτιναχθούν στον εσωτερικό χώρο του ορόφου, τραυματίζοντας τα άτομα που βρισκόντουσαν κοντά της και ιδιαίτερα την Μυρτώ Λαζαρίδου πέμπτη από μας, 37 ετών, η οποία υπέστη πολλαπλά βαθιά θλαστικά τραύματα στο δεξί τη χέρι και εξ αυτών αιμορραγία.

Οι μηνυόμενοι στη συνέχεια εισέβαλαν στο χώρο και αδιάφοροι για τις κραυγές πόνου και τα αίματα , καθώς και για τον πανικό του κόσμου που φώναζε, άρχισαν να κτυπάνε με λύσσα ότι έβρισκαν μπροστά τους, σπάζοντας πόρτες, βιβλιοθήκες , τζαμαρίες , σκορπίζοντας τα υλικά (έντυπα κλπ) στο πάτωμα και ποδοπατώντας τα , ενώ την ίδια στιγμή κραύγαζαν «δολοφόνοι», «θα σας γαμήσουμε» «θα σας λιώσουμε» «ήρθε η ώρα σας» «μουνιά (!!!)» έβριζαν τις γυναίκες «πουτάνες» και εκστόμιζαν διάφορες άλλες χυδαίες βρισιές. Κάποιοι από τους ευρισκόμενους στον όροφο , μεταξύ των οποίων και η τραυματισμένη Μυρτώ Λαζαρίδου κατέφυγαν στο μπαλκόνι (το οποίο είναι παλαιάς κατασκευής και περιορισμένης αντοχής) προσπαθώντας να αποφύγουν το μένος των εισβολέων , ενώ όσοι δεν πρόλαβαν κτυπήθηκαν από τους μηνυόμενους με τα κλομπ.

Αφού σκόρπισαν τον τρόμο με τον άνω τρόπο οι επιδρομείς κατέβηκαν ξανά τη σκάλα του ορόφου και βγήκαν στο δρόμο, βγαίνοντας δε άρπαξαν τα πανώ των οργανώσεων και τις σημαίες μας που βρισκόντουσαν στην είσοδο του ορόφου και τα πέταξαν έξω , τα ποδοπάτησαν , τα έσκισαν και τα έφτυσαν, ενώ ένας εξ αυτών αφαίρεσε μία από τις σημαίες μας με το σήμα και έμβλημα μας και την ιδιοποιήθηκε με προκλητικό ύφος.

Σημειώνουμε ότι για όλα τα παραπάνω δεν υπήρχε η παραμικρή αιτία ούτε καν αφορμή (έστω) που να μπορεί να αιτιολογήσει την εισβολή, την επιθετικότητα, τη χρήση βίας, και τους προπηλακισμούς και τραυματισμούς. , ούτε και οι μηνυόμενοι επικαλέστηκαν κάποια αιτία για όλα αυτά.

Εξάλλου δεν υπήρχε η παραμικρή προειδοποίηση, κάλεσμα κλπ και στις φωνές μας ότι ο χώρος είναι γραφεία και δεν έχουν δικαίωμα να μπουν οι μηνυόμενοι απαντούσαν με βρισιές.

Σημειώνουμε τέλος, ότι καθ’ όλη την διάρκεια της επιδρομής οι εισβολείς φόραγαν κράνη και δεν έφεραν διακριτικά».



Εξάλλου, μετά την αποχώρηση των επιδρομέων, η Μυρτώ Λαζαρίδου μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Γ.Ν. ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ , όπου και διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί βαθιά θλαστικά τραύματα, σε όλο το δεξιό αντιβράχιο , της έγινε συρραφή και παραπέμφθηκε στους πλαστικούς χειρούργους για τα περαιτέρω .

Μερικές ώρες αργότερα , ο Iraj Nobakht , ιρανός πρόσφυγας, ο οποίος είχε κτυπηθεί στο πίσω μέρος του κεφαλιού από κλομπ και ένοιωθε ζαλάδες , παρουσίασε σοβαρή αιμορραγία από τη μύτη και μεταφέρθηκε στο ίδιο Νοσοκομείο .



Όπως και στη μήνυση αναφέρεται από τις επί τόπου μαρτυρίες και φωτογραφίες προκύπτει ότι οι αστυνομικοί δράστες των παραπάνω επέβαιναν στις μηχανές με στοιχεία, (μεταξύ των άλλων ), ΕΑ 6141, ΕΑ 6943, ΕΑ 6945, ΕΑ 6950, ΕΑ 6960, ΕΑ 6939, ΕΑ 6949.
Η πρώτη από αυτές , ήταν μηχανή της ομάδας ΖΗΤΑ, η οποία ήταν επικεφαλής της επιχείρησης και ο οδηγός της πρωτοστατούσε στην επίδειξη βίας. Όπως προκύπτει από δημοσιεύματα , η μηχανή αυτή έχει ξανά εμπλακεί σε τέτοιες ενέργειες και ο οδηγός της έχει και πάλι διαπρέψει σε αγριότητα.

Share/Save/Bookmark

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...