21 Μαΐου 2010

Πορεία στα Πατήσια ενάντια στα μέτρα Κυβέρνησης, Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ.


ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΓΩΝΑΣ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Κυβέρνηση και ΕΕ αφού πρώτα υπερχρέωσαν τα δήμοσια οικονομικά του κράτους για την στήριξη των ελληνικών τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων ζητούν τώρα απο τον ελληνικό λαό να επωμιστεί το βάρος των δικών τους αποτυχιών.

Ο ερχομός του ΔΝΤ δεν αποτελεί μόνο έναν ασφυκτικό μηχανισμό επιτήρησης των εξαγγελόμενων μέτρων αλλά και άλλοθι του ελληνικού πολιτικού κατεστημένου –που πίσω του συντάσσεται αναφανδόν η ακροδεξιά του Καρατζαφέρη- για το προχώρημα βαθία αντικοινωνικών μεταρρυθμίσεων, το τσάκισμα των κοινωνικών αντιστάσεων και την επιβολή όλων αυτών των περίφημων ‘διαρθωτικών αλλαγών’ που χρόνια μας ετοιμάζουν.

Στις ανακοινώσεις μέτρων του υπουργού οικονομικών και της κυβέρνησης βλέπουμε να στοχοποιούνται οι κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων της χώρας μας. Μας γυρνάνε πολλές δεκαετίες πίσω. Μας υπόσχονται ότι μεγάλο κομμάτι του κόσμου και των εργαζομένων θα φτάσει κάτω από τα όρια της φτώχειας, ακόμα και στα όρια της επιβίωσης.

Δεν θα μείνουμε απαθείς. Σ΄αυτήν την επίθεση κανείς δεν περισσεύει. Εργαζόμενοι/ες (Δημόσιοι και Ιδιωτικοί), μερικώς απασχολούμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, νεολαίοι, φοιτητές, νοικοκυρές, συνταξιούχοι, μετανάστες. Κανείς δεν πρέπει να μείνει μόνος του. Να ορθώσουμε τοίχο αντίστασης απέναντι σ΄αυτά τα μέτρα. Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το Πρόγραμμα Σταθερότητας
Έξω το ΔΝΤ και η ευρω-επιτήρηση
Να μην πληρωθεί το ληστρικά τοκογλυφικό χρέος

Προχωράμε σε
Συζήτηση/προβολή ταινίας την Παρασκευή 14/5, στις 9μμ, στο κτήμα Δρακοπούλου
Πορεία στην Πατησίων το Σάββατο 22/5, στις 11:30πμ από το κτήμα Δρακοπούλου

Πρωτοβουλία Κατοίκων Πατησίων ενάντια στα μέτρα κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ

Site: http://patissia.wordpress.com/


Share/Save/Bookmark

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...