11 Μαΐου 2010

Κι όμως, οι στρατιωτικοί εξοπλισμοί συνεχίζονται

Αναδημοσιευονται στοιχεία από το tvxs που τα αναδημοσιεύει από το εθνος.Ολοι τα ξέρουμε, απλά επιβεβαιώνεται η είδηση.
Φαίνεται πως η φωνή τόσων διαδηλωτών δεν έφτασε ποτέ στα αυτιά τους

"Την ώρα που η χώρα έχει βυθιστεί στην οικονομική κρίση, η αγορά πολεμικών εξοπλισμών φαίνεται να συνεχίζεται και μάλιστα με το συνολικό ποσό εξοπλιστικών δαπανών να ανέρχεται σε 1,3 δις ευρώ."

Και εννοείται:

-Aγορά δύο επιπλέον γερμανικών υποβρυχίων ύψους 1 δισ. ευρώ
-Aνταλλακτικά για τα F-16 από τις ΗΠΑ, ύψους 160 εκατομμυρίων δολαρίων
-Πυρομαχικά για τα νέα άρματα μάχης (12.000 από τη Γερμανία και 3.000 από τις ΗΠΑ) ύψους 64 εκατομμυρίων ευρώ.
Σύνολο 1.224.000.000

"Εν τω μεταξύ, η Ελλάδα αποδέχτηκε την παραλαβή του υποβρυχίου «Παπανικολής», με τα γνωστά τεχνικά προβλήματα, τα οποίο ενώ κόστισε περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ, η ίδια η κατασκευάστρια εταιρεία (HDW) το κοστολογεί σήμερα 300 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα η Ελλάδα ικανοποίησε και το γερμανικό αίτημα να δώσει, εντός του 2010, 300 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το υπουργείο Άμυνας είχε αρχικά συμφωνήσει χρονοδιάγραμμα πληρωμών σε βάθος εννιά ετών, που δεν θα υπερέβαινε τα 200 εκατομμύρια ανά έτος."

(Εδώ υπάρχει μια μικρή αλλά σημαντική λεπτομέρεια που την ξέρουν ελάχιστοι. Το υποβρύχιο κινείται με κυψέλες υδρογόνου και ήταν το πρώτο που φτιάχτηκε. Επειδή είχε κατασκευαστικά προβλήματα, η Ελλάδα δεν το παραλάμβανε, ενώ οι Γερμανοί πούλησαν μετά 8 τέτοια αλλά βελτιωμένα και χωρίς προνλήματα στη μισή τιμή, στην Τουρκία, στα αραβικά εμιράτα, το Νότια αφρική. Απλά, οι Ελληνες αγοράζουν το πρωτότυπο καθυστερημένα και με εμφανή προβλήματα).

"Παράλληλα, το Ελληνικό Δημόσιο αποδέχτηκε τη γερμανική απαίτηση να επιβαρυνθεί το κόστος των 117 εκατομμυρίων ευρώ των υλικών που είχαν ήδη αγοραστεί για το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των υποβρυχίων 209 που τελικώς ακυρώθηκε. Σύμφωνα με το «Έθνος», η κυβέρνηση, για να αποφύγει τις επικρίσεις, βάφτισε «ανταλλακτικά» τα συγκεκριμένα υλικά που υποτίθεται θα χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη των υποβρυχίων 209 όσο αυτά βρίσκονται εν δράσει"


Ακόμα "σημειώνεται ότι τρέχουν συμφωνίες που αναφέρονται στα μεταφορικά ελικόπτερα NH-90 ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς και στην υλοποίηση των αποφάσεων του ΚΥΣΕΑ που ελήφθησαν επί κυβέρνησης Καραμανλή για αγορά επιπλέον 15 ελικοπτέρων Super Puma ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ και κυρίως των φρεγατών FREMM που αναμένεται να αγγίξει τα 3 δισ. ευρώ.

Σύνολο 3.550.000.000
Κι όλα μαζί 4.774.000.000

Οι ξεφτίλες που κυβερνάνε δεν έχουν καταλάβει ότι δεν τέλειωσαν οι αγώνες, μόλις άρχισαν .

athens.indymedia

Share/Save/Bookmark

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...