6 Μαΐου 2010

Παραβίαση ιδιωτικού ασύλου, Ασφαλίτες με κουκούλες στη Κατάληψη Ζαΐμη

05.05.10
Τα ΜΑΤ εισέβαλαν σε σπίτι οικογενειάρχη μουσικού στα Εξάρχεια σπάζοντας την πόρτα όταν αυτός "τόλμησε" να διαμαρτυρηθεί για τη ρίψη δακρυγόνων στην ταλαιπωρημένη γειτονιά του. Η σύζυγός του ξυλοκοπήθηκε μπροστά στα μάτια της κόρης του και, εν συνεχεία, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σπασμένο χέρι και δόντια. Το συμβάν έλαβε χώρα μακρυά από κάθε μορφής διαμαρτυρία ή επεισόδιο, στα πλαίσια της επιχείρησης της αστυνομίας να κλείσει την παρακείμενη κατάληψη Ζαΐμη και να συλλάβει τους κατοίκους της. Στην περιοχή βρίσκονταν μερικές διμοιρίες ΜΑΤ, καθώς και ασφαλίτες με καλυμμένα τα πρόσωπα που συνομιλούσαν με τους ένστολους συναδέλφους τους.

Αναλυτικά η είδηση και το φωτορεπορτάζ:

Εξάρχεια, Ζαΐμη και Τοσίτσα, γύρω στις 6μμ το απόγευμα., μετά την πανεργατική απεργία και διαδήλωση της 5ης Μαΐου 2010. Ο Βασίλης Βασιλάτος, γνωστός "κρουστός" στο μουσικόφιλο κοινό της Αθήνας, βρισκόταν έξω από την πολυκατοικία διαμονής του με την 20χρονη κόρη του και μερικές φίλες της. Εκείνη την ώρα άρχισαν να μαζεύονται στην περιοχή ορισμένες διμοιρίες των ΜΑΤ καθώς, δοθούσης της ευκαιρίας (νεκροί στην Μarfin, αναταραχές και διαδηλώσεις), πήραν την εντολή να ξεμπερδεύουν και με άλλες εκρεμμότητες, και συγκεκριμένα με την παρακείμενη κατάληψη της οδού Ζαΐμη.

Ο κ. Βασιλάτος, αγανακτησμένος από την κατάσταση αλλά και τη στάση των αστυνομικών, τους φώναξε: "Τι πράγματα είναι αυτά κάθε φορά έξω απ' το σπίτι μας, να φύγετε από τη γειτονιά μας". Τότε οι ένστολοι φρουροί της έννομης τάξης(!) κινήθηκαν προς το μέρος του απειλητικά. Ως πατέρας, φρόντισε να μπούν "τα παιδιά" μέσα από την εξώπορτα, καθώς 2-3 άνδρες των ΜΑΤ τον έβριζαν και τον προπηλάκιζαν. Όταν αυτός κατάφερε να κλείσει την εξώπορτα (παλιά τζαμένια πόρτα με κάγκελα), οι ένστολοι άρχισαν να χτυπούν με τα γκλοπ την τζαμαρία και τα κάγκελα, σπάζοντας τα τζάμια και δημιουργώντας κατάσταση πανικού με τον θόρυβο. Εν συνεχεία, έσπασαν την εξώπορτα και μπήκαν μέσα, ενώ ο κ. Βασιλάτος με την οικογένειά του και τις φίλες της κόρης του είχαν πλέον μπει στο σπίτι τους, στο ισόγειο. Δυστυχώς, δεν σταμάτησαν εκεί: οι άνδρες των ΜΑΤ έσπασαν το τζαμάκι της πόρτας του διαμερίσματος και στη συνέχεια έσπασαν και την πόρτα μπαίνοντας μέσα. Σε μια επιχείρηση φίμωσης και εκφοβισμού, χτύπησαν με τα γκλοπ τη σύζυγο του Βασίλη Βασιλάτου και αποχώρησαν. Η γυναίκα μεταφέρθηκε αργότερα στο νοσοκομείο με σπασμένο χέρι και δόντια. Το ασθενοφόρο κατάφερε να φτάσει στην, αποκλεισμένη από όλες τις εισόδους προς Εξάρχεια, περιοχή ύστερα από έκκληση του Βασίλη προς φίλο του δημοσιογράφο.



(Στην αριστερή φωτογραφία φαίνονται τα θραύσματα του τζαμιού, καθώς και λεκές από αίμα στο πάτωμα. Δεξιά η σπασμένη πόρτα του σπιτιού.)












Στο σπίτι κατεύθασαν και κάποιοι φίλοι που βρίσκονταν στην περιοχή, μεταξύ αυτών και ο Δημήτρης Μελέτης, κάμεραμαν. Ο Δημήτρης προσήχθη από τους αστυνομικούς όταν είδαν ότι είχε κάμερα μαζί του και κατέγραφε τις υλικές ζημιές.



Στη συνέχεια, στην περιοχή προσέρχονταν αστυνομικές ενισχύσεις προκειμένου να συλλάβουν όσους ήταν στην κατάληψη της οδού Ζαΐμη. Ήδη είχαν μπει στο κτήριο συλλαμβάνοντας ορισμένους, αλλά κάποιοι είχαν βγει στο μπαλκόνι του δεύτερου ορόφου και απειλούσαν ότι θα πέσουν. Τότε ήρθαν και οι ενισχύσεις: οι ασφαλίτες. Που, για να μην ξεχνιόμαστε, περνούσαν επιδεικτικά μπροστά από το σπίτι του Βασιλάτου...














(Οι δύο πρώτοι ασφαλ-ίτες)

















Στη συνέχεια, κατεύθασαν και ενισχύσεις: άλλοι τέσσερεις ασφαλίτες (ή "απλώς" χαφιέδες;) καταφτάνουν με το τζιπ.











































Όπως μπορεί να δει κανείς και από τις φωτογραφίες, οι... νεαροί με τις ιατρικές μάσκες στο πρόσωπο, ένας
από αυτούς με κουκούλα και μία τσάντα, και άλλος ένας καλωδιωμένος για να βρίσκεται σε επικοινωνία με το κέντρο των επιχειρήσεων, κάθονταν με ιδιαίτερη άνεση παρέα με τους αστυνομικούς, με τους οποίους είχαν μια αγαστή συνεργασία.






ΥΓ: Οι φωτογραφίες που παραθέτω έχουν τραβηχτεί με ερασιτεχνική φωτογραφική μηχανή, χωρίς φλάς και όσο πιο κρυφά γινόταν προκειμένου να μην... ακολουθήσω κι εγώ τον Δημήτρη στη ΓΑΔΑ ή την σύζυγο του Βασιλάτου στο νοσοκομείο. Ως εκ τούτου, ζητώ την κατανόησή σας για την κακή ποιότητά τους. Τα οχήματα, (η μοτοσυκλέτα και το τζιπ) με τις πινακίδες τους, είναι αυτά με τα οποία οι αστυνομικοί με τα πολιτικά κατεύθασαν στο σημείο.




www.nellypsarrou

Share/Save/Bookmark

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...