3 Σεπτεμβρίου 2010

Όλοι στη διαδήλωση της ΔΕΘ, το Σάββατο 11 Σεπτέμβρη


Ντόπιοι και Μετανάστες εργάτες ενωμένοι
ενάντια στο Μνημόνιο της βαρβαρότητας, και το ρατσισμό


Το Σάββατο 11 Σεπτέμβρη, διαδηλώνουμε στη Θεσσαλονίκη. Την ώρα που από τα χείλη του Πρωθυπουργού θα ανακοινώνονται στη ΔΕΘ νέα «άδικα αλλά αναγκαία» μέτρα σε βάρος των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων, ντόπιοι και μετανάστες εργαζόμενοι θα βρεθούμε μαζί στο δρόμο. Για την ανατροπή του Μνημονίου της βαρβαρότητας και τη διεκδίκηση μιας ζωής με αξιοπρέπεια. Για ικανοποιητικούς μισθούς και συντάξεις, σταμάτημα των απολύσεων και των ιδιωτικοποιήσεων, αύξηση των κοινωνικών δαπανών, υιοθέτηση μέτρων ενάντια στη φτώχεια και την ανεργία αντί για μέτρα εξόντωσης των φτωχών και των ανέργων.

Οι μετανάστες εργάτες βιώνουν τη σκληρότητα της λιτότητας περισσότερο από κάθε άλλον εργαζόμενο. Με ευθύνη του κράτους εργάζονται σε μεγάλα ποσοστά για μεροκάματα πείνας, χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα ασφάλιση και δικαιώματα. Χιλιάδες μετανάστες όπως και ντόπιοι εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας απολύονται χωρίς αποζημιώσεις, χάνουν δεδουλευμένα μηνών και επιδόματα του ΟΑΕΔ. Οι μετανάστες μικροπωλητές κυνηγιούνται από την ΕΛ.ΑΣ. και τη Δημοτική Αστυνομία, καθώς δεν έχουν δικαίωμα απόκτησης αδειών μικροπωλητή ούτε χώρους για να πουλούν τα εμπορεύματά τους. Κυβέρνηση και Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. αποδίδουν στους μετανάστες και τους τοξικοεξαρτημένους τη βασική ευθύνη υποβάθμισης του κέντρου της Αθήνας, επιχειρώντας να μετατρέψουν τα θύματα της κρίσης σε θύτες, να ξεγλιστρήσουν από τις δικές τους ευθύνες. Εξαπολύουν επιχειρήσεις σκούπα ταυτίζοντας τα κυκλώματα με τα θύματά τους. Αποθρασυνόμενοι από το θεσμικό ρατσισμό, φασίστες της Χρυσής Αυγής και του ΛΑΟΣ επιτίθενται σε μετανάστες και πρόσφυγες υποβαθμισμένων περιοχών. Επιχειρούν να διαχύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο στην κοινωνία, να στοχοποιήσουν τους μετανάστες για όλα τα δεινά, να υποδαυλίσουν το μίσος του φτωχού για τον πιο φτωχό, να συκοφαντήσουν όποιον αντιστέκεται συλλογικά.

Ο αποπροσανατολισμός και η διάσπαση του κόσμου της εργασίας δεν θα περάσει. Ο κοινός αγώνας ντόπιων και μεταναστών εργαζόμενων για μια καλύτερη ζωή είναι η δύναμη που μπορεί να σταματήσει τις πολιτικές λιτότητας και τα στηρίγματά τους. Γι’ αυτό καλούμε ντόπιους και μετανάστες να δώσουμε μαζί τη μάχη ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία και το ρατσισμό. Τις κοινότητες μεταναστών και τις αντιρατσιστικές οργανώσεις να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τις δυνάμεις των συνδικάτων που αντιστέκονται. Η επιτυχία της κινητοποίησης στη Θεσσαλονίκη στις 11 Σεπτέμβρη θα είναι ένα σημαντικό βήμα που θα δώσει ώθηση στο κίνημα αντίστασης. Όλοι μαζί μπορούμε να τους σταματήσουμε!

• ΚΑΤΩ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ
• ΣΤΟΠ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
• ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ
• ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ, ΑΣΦΑΛΙΣΗ & ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
• ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
• ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΣΤΕΓΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
• ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
• ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ

Σάββατο 11 Σεπτέμβρη, 6.00 μ.μ., Εγνατίας και Βενιζέλου
Kρατήσεις θέσεων σε πούλμαν από Αθήνα: τηλ. 210 3306286, 6976394520

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...