20 Σεπτεμβρίου 2010

Επίθεση από φασίστες σε δικηγόρο στον Αγ. Παντελεήμονα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
ΤΡΙΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 12.00 ΣΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΘΗΝΑΣ, 3Ος ΟΡΟΦΟΣ

Ομάδα φασιστών επιτέθηκε την Κυριακή 19 Σεπτέμβρη στην δικηγόρο Ευγενία Κουνιάκη η οποία προσήλθε στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα για να αναλάβει την υπεράσπιση Αφγανού πρόσφυγα. Με χυδαίες σεξιστικές κραυγές κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος της λίγο πριν εισέλθει στο ΑΤ. Οι φασίστες με την ανοχή των αστυνομικών παρέμεναν έξω από το Τμήμα εκσφενδονίζοντας αντικείμενα και απευθύνοντας απειλές κατά της ζωή της. Μάλιστα η Αστυνομία αρνήθηκε να δεχτεί μήνυση της δικηγόρου με την τοποθέτηση «φοβόμαστε ότι θα μας κάψουν αν την πάρουμε»! Όλες τις...
προηγούμενες μέρες στο ΑΤ αρνήθηκαν να δεχτούν τον οποιοδήποτε πρόσφυγα πήγε εκεί για να καταγγείλει τις βίαιες επιθέσεις σε βάρος του.
Η ευθύνη για την κλιμάκωση των ρατσιστικών και φασιστικών επιθέσεων βαραίνει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το οποίο σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Νικήτα Κακλαμάνη( με την ολόπλευρη στήριξη του ΛΑ.Ο.Σ) στα πλαίσια της ρατσιστικής επιχείρησης για το ιστορικό και εμπορικό κέντρο της Αθήνας συνεργάζονται ανοιχτά με ομάδα τραμπούκων την οποία καλύπτει το ΑΤ.
Τις τελευταίες μέρες οι βίαιες επιθέσεις σε βάρος προσφύγων έχουν πάρει πρωτοφανείς διαστάσεις με κορύφωση την επίθεση στον μεταφραστή των Γιατρών του Κόσμου. Ακόμη και περιπολίες τραμπούκων οργανώνονται με εφόδους σε μαγαζιά Ιντερνετ καφέ απαιτώντας από τους ιδιοκτήτες να κλείσουν στις 7.30μμ(!).μερικές μέρες είχαν γίνει εμπρηστικές επιθέσεις σε καταστήματα μεταναστών.

sibilla.blogspot

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...