29 Σεπτεμβρίου 2010

Ανακοίνωση του ξενώνα προσφύγων Θεσσαλονίκης

29 Σεπτεμβρίου 2010
Ο ξενώνας προσφύγων στη Θεσσαλονίκη συνεχίζει να λειτουργεί ανοιχτός, αλληλέγγυος και με τη συμμετοχή της κοινωνίας χωρίς καμία κρατική χρηματοδότηση. Σε μια χώρα που όλο και περισσότερο κλείνει τα σύνορα της, σε ένα σύστημα πρόνοιας που οδηγεί τους χώρους φιλοξενίας προσφύγων στο να κλείνουν εμείς απαντάμε με αλληλεγγύη. Ο Ξενώνας προσφύγων στη Θεσσαλονίκη, φιλοξενεί 16 οικογένειες – 71 άτομα, χάρη στη στήριξη της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης, των κοινωνικών φορέων της πόλης αλλά και των πολιτών που προσφέρουν καθημερινά εργασία και δωρεές.

Η σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει και όλα τα παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας έχουν εγγραφεί στα σχολεία. Η συνδρομή μας στην ενταξιακή διαδικασία τους στο σχολικό περιβάλλον έμπρακτα μεταφράζεται σε εξασφάλιση των αναγκαίων σχολικών ειδών, την υποστηρικτική διδασκαλία και παρακολούθησης της σχολικής τους πορείας.

Τα είδη που χρειάζονται να εξασφαλισθούν για τα παιδιά του ξενώνα είναι σχολικές τσάντες (νηπιαγωγείου και δημοτικού), βιβλία για όλα τα μαθήματα της Α’ Δημοτικού του Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων, τετράδια, μολύβια (μηχανικά μολύβια), στυλό, σβήστρες, ξύστρες, κασετίνες, μπλόκ ζωγραφικής, μαρκαδόροι, ξυλομπογιές, παστέλ χρώματα, τέμπερες, μπλοκ ακουαρέλας, κασετίνες, ψαλιδάκια. Για την ένδυση των παιδιών χρειαζόμαστε αθλητικές φόρμες και αθλητικά παπούτσια. Επιπλέον χρειάζεται να καλυφθεί το πρωινό και το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο.

Εκτιμώντας τη μέχρι τώρα ανταπόκριση, μπορούμε να ελπίζουμε ότι η κοινωνία της πόλης, οι πολίτες, τα συνδικάτα και οι συλλογικότητες, θα βρουν τρόπο να εξασφαλίσουν τα αναγκαία για τα παιδιά σχολικά είδη.

Για συνεισφορές στα παραπάνω επικοινωνήστε στα 6977274287 (Έφη Γ.) και 6973710771 (Μαρία Ε.).

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...