3 Σεπτεμβρίου 2010

Σε απόλυση εγκύου εργαζόμενης προχωρά η πολυεθνική «Lidl»

Στο δρόμο εργαζόμενη που έμεινε έγκυος

Σε απόλυση εγκύου εργαζόμενης προχωρά η πολυεθνική «Lidl» στο κατάστημά της στη Σάμο γιατί σύμφωνα με την εργοδοσία δε θα είναι αποδοτική, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου.

Πάγια τακτική της εργοδοσίας, σημειώνει ο Σύλλογος, ήταν να υπογράφει με τους εργαζόμενους μέχρι τρεις συμβάσεις μερικής απασχόλησης ορισμένου χρόνου και μετά να μετατρέπει τη σύμβασή τους σε αορίστου χρόνου. Ομως «δεν ανανεώνει τη σύμβαση σε εργαζόμενη που είχε ήδη τρεις συμβάσεις γιατί έμεινε έγκυος!».

Σε παρέμβαση που έκανε ο Σύλλογος στους ανώτερους υπεύθυνους της πολυεθνικής «η απάντηση που πήραμε ήταν ότι πλέον η εργαζόμενη δε θα ήταν ανταποδοτική για την εταιρεία και για αυτό δε θα ανανεώσουν τη σύμβασή της. Το μήνυμα της πολυεθνικής δηλαδή για τις εργαζόμενες είναι ότι αν θες να έχεις δουλειά απαγορεύεται να κάνεις παιδί!».

Καταλήγοντας, το σωματείο επισημαίνει ότι η στάση της εργοδοσίας στηρίζεται από τις πολιτικές της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων. Απαιτεί να ανανεωθεί η σύμβαση της εργαζόμενης και καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο ταξικό σωματείο και «να διεκδικήσουν μαζί μας την υπεράσπιση της μητρότητας σαν κοινωνικού δικαιώματος, καθώς και όλων των σύγχρονων αναγκών και των δικαιωμάτων μας».

Την αλληλεγγύη στο πλευρό της εργαζόμενης εκφράζει σε ανακοίνωσή της η Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου (μέλος της ΟΓΕ) και επισημαίνει ότι δεν είναι τυχαίο πως «η μητρότητα και η προστασία της από την πολιτεία έχει εξαφανιστεί απ' όλα τα κείμενα της ΕΕ και απ' όλους τους ετήσιους προϋπολογισμούς των ελληνικών κυβερνήσεων». Για να καταλήξει τονίζοντας ότι «ο μόνος δρόμος για όλες μας είναι ο αγώνας μέσα από τα ταξικά μας σωματεία, μέσα από τους γυναικείους συλλόγους να διεκδικήσουμε τη ζωή. Καμιά ανταγωνιστικότητα, κανένα κέρδος, τίποτα δε συγκρίνεται με τη συνέχιση της ίδιας της ζωής, με τη μητρότητα. Η προστασία της μητρότητας δεν αφορά μόνο τη γυναίκα, μας αφορά όλους. Δεν παζαρεύεται, δεν εξαγοράζεται».

Χτες το απόγευμα έγινε νέα παρέμβαση με εξόρμηση έξω από το κατάστημα της πολυεθνικής με τη συμμετοχή του Εργατικού Κέντρου, του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, της Προοδευτικής Κίνησης Γυναικών και της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...