27 Σεπτεμβρίου 2010

Video από την Νορβιγική τηλεόραση για τον ρατσισμό στον Άγιο Παντελεήμονα





H μετάφραση :

ATEN (TV 2)

Στην ελληνική πρωτεύουσα την Αθήνα, η κατάσταση είναι σε οριακό σημείο μετά από ένα καλοκαίρι μετανάστευσης που κανείς δεν έχει ξαναδεί.

Στην Αθήνα η κοινωνία τους τελευταίους μήνες έχει φιλοξενήσει εκατοντάδες των Αφγανών αιτούντων άσυλο. Οι πρόσφυγες πρέπει να ζουν στους δρόμους επειδή η κρίση που έπληξε το ελληνικό κράτος δίνει την αφορμή για τη διακοπή της υποστήριξης και της παροχής ασύλου.

Καθημερινά πρόσφυγες πέφτουν θύματα των ρατσιστικών επιθέσεων από τους οργισμένους ντόπιους.

Στον αφγανικό σύλλογο στην Αθήνα, υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι κάποιοι έχουν σπασμένα δόντια, έντονους πόνους στανεφρά και ραγισμένα κόκκαλα στα χέρια.

- Θα κερδίσουμε. Υπήρχαν ρατσιστές που επιτέθηκαν χθες το βράδυ, λέει ο Mohammadi.

Καθημερινά πηγαίνει στην αστυνομία για να καταγγείλει ρατσιστικές επιθέσεις όπως αυτή. Αλλά μάταια.

- Μερικές φορές η αστυνομία έρχεται τελευταία στιγμή αλλά και πάλι δεν κάνουν τίποτα », είπε ο Μοχαμαντί στο TV 2

Έγγραφο: Το αφγανικό Σύλλογος της Αθήνας επιθέσεις ρατσιστικού κριτικός για τους πρόσφυγες, αλλά η αστυνομία κάνει ελάχιστα, σύμφωνα με Yunus Μοχαμαντί (δεξιά) αποδεδειγμένη:. Η αφγανική Σύλλογος της Αθήνας επιθέσεις ρατσιστικού κριτικός για τους πρόσφυγες, αλλά η αστυνομία κάνει ελάχιστα, σύμφωνα με Yunus Μοχαμαντί (δεξιά). Φωτογραφία: Aune Aage / TV 2

- Πηγαίνετε στην κόλαση

Mohammadi μας μεταφέρει στη σκηνή τη χθεσινή επίθεση, Atticaplassen.

Με παγκάκια στο μικρό πάρκο είναι οι γυναίκες, ενώ οι μικροί σέρνεται γύρω στο έδαφος.

Οι Αφγανοί στέκονται σε συστάδες, μιλώντας ήσυχα, προφανώς χαλαρή στην ελληνική τέλη καλοκαιρινό ήλιο.

Ξαφνικά η σιωπή διακόπτεται από το ενθουσιασμένοι κραυγές. Μια ξανθιά γυναίκα σε ένα μοτοποδήλατο βόλτα στο διάστημα, όπως φωνάζει έξω από τους πνεύμονές δύναμής του.

Στο χέρι της κρατάει ένα χαρτί γραμμένο στα Αγγλικά. Μια αναφορά σε βάρος των μεταναστών που υπεγράφη από μια ομάδα η οποία αυτοαποκαλείται "Οι πολίτες της Αθήνας".

- Είστε όλοι κλέφτες. Είστε γεμάτο από ασθένειες. Πάρτε το σπίτι. Πηγαίνετε στην κόλαση. Δεν θέλεις εδώ, φωνάζει στους Αφγανούς.

Διαβάστε την αναφορά εδώ. (Σε μορφή PDF)

Καθημερινά Ρατσισμού

- Αυτό είναι εντελώς ασήμαντο », λέει ένας από τους Αφγανούς για την TV 2

- Κάθε μέρα έρχονται και ουρλιάζουν σε μας αυτόν τον τρόπο. Αλλά τη νύχτα είναι χειρότερη. Θα πρέπει να επανέλθει όταν.

Οι κάτοικοι γύρω από Atticaplassen έχουν οργανωθεί για να πάρει τους πρόσφυγες μακριά από το πάρκο, επειδή νομίζουν ότι κλέβουν και να συμμετέχουν σε άλλα εγκλήματα. Εξοργισμένος: Οι ντόπιοι στην Αθήνα είναι κουρασμένος από τους πολλούς πρόσφυγες που διαμένουν σε Atticaplassen.RASENDE: Οι ντόπιοι στην Αθήνα είναι κουρασμένος από τους πολλούς πρόσφυγες που διαμένουν σε Atticaplassen. Φωτογραφία: Aune Aage / TV 2

Μια γυναίκα έρχεται σε εμάς και είπε ότι δεν τολμά να αφήσει την κόρη της στο 13 για να πάει σπίτι μόνη της από το σχολείο.

- Απλώς καθόμαστε εδώ όλη την ημέρα. Κλέβουν. Σκοτώνουν. Λατρεύω το πάρκο μας, αλλά τώρα δεν μπορώ καν περάσει μέσα από αυτό », είπε.

Επέστρεψε από τη Νορβηγία

Στο πάρκο συναντάμε έναν αριθμό Αφγανών, που επέστρεψε από τη Νορβηγία κατά τα λεγόμενα του Δουβλίνου συμφωνία.

Η συμφωνία επιτρέπει στις χώρες Σένγκεν, μπορεί να στείλει τους πρόσφυγες πίσω στην πρώτη χώρα της ΕΕ που ήρθαν, χωρίς επεξεργασία της αίτησης ασύλου. Αλλά στην Ελλάδα είναι μόνο 0,04 τοις εκατό των αιτούντων στα οποία χορηγείται άσυλο. ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΑΙΤΟΥΝΤΩΝ ΑΣΥΛΟ: 82 τοις εκατό όλων των αιτούντων άσυλο που έρχονται στην Ευρώπη μέσω Hellas.STRØM ΤΩΝ ΑΙΤΟΥΝΤΩΝ ΑΣΥΛΟ: 82 τοις εκατό όλων των αιτούντων άσυλο που έρχονται στην Ευρώπη μέσω Ελλάδα. Φωτογραφία: Aune Aage / TV 2

Ali Ahmadi έχει πέσει θύμα των διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών για δέκα χρόνια.

Αντέδρασε έντονα με τις νορβηγικές αρχές επέστρεψαν του στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα, αναφέρεται σε ότι εδώ θα έπαιρνε την προστασία που δικαιούται.

- Πώς μπορούν οι νορβηγικές αρχές γνωρίζουν ότι είναι ασφαλές εδώ στην Ελλάδα; Νορβηγία δεν γνωρίζει τίποτα για το τι συμβαίνει εδώ. Ξέρουν τίποτα. Δεν είμαστε ασφαλείς ", δήλωσε ο Αχμάντι, ο οποίος έχει τώρα μια ζωή ως άστεγος άντρας μπροστά του.

Αιχμάλωτοι στην Ελλάδα

Πηγαίνουμε στην ταινία άλλα πάρκα στην ελληνική πρωτεύουσα, όπου η κατάσταση είναι παρόμοια με εκείνη του Atticaplassen. Σε κάθε πάγκο και κάτω από κάθε δέντρο τους πρόσφυγες κάθονται και να περιμένουν για καλύτερες μέρες.

Σύμφωνα με τις αρχές είναι μόνο εδώ στην Αθήνα πάνω από 300.000 μετανάστες, οι οποίοι ορίζονται ως παράνομες. Δηλαδή, δεν έχουν διευκρινιστεί αίτησής του ασύλου. Και η εισροή φαίνεται να επιταχύνεται.

82 τοις εκατό όλων των αιτούντων άσυλο που έρχονται στην Ευρώπη σήμερα από την Ελλάδα. Και εκεί, οι περισσότεροι έμειναν.

- Δεν έχει σημασία τι η Ελλάδα είναι τώρα προσπαθούμε να κάνουμε τώρα είναι τόσο τεράστια εισροή κεφαλαίων που είναι πολύ δύσκολο για εμάς να κάνουμε κάτι για αυτούς τους ανθρώπους. Και όλα τα διάφορα επεισόδια συμβαίνουν στο κέντρο της Αθήνας, διότι το σύνολο της κοινωνικής δομής μας απειλείται ", δήλωσε ο Σπύρος Βούγιας, υφυπουργός της Ελληνικής Αστυνομίας για την TV 2

Bums: Atticaplassen στην Αθήνα είναι το σπίτι σε εκατοντάδες Αφγανών αιτούντων άσυλο. Έχουν πουθενά αλλού να κάνουν από seg.UTELIGGERE: Atticaplassen στην Αθήνα είναι το σπίτι σε εκατοντάδες Αφγανών αιτούντων άσυλο. Έχουν να πάνε πουθενά αλλού. Φωτογραφία: Aune Aage / TV 2

Φοβάται ότι οι πλημμύρες στο Πακιστάν είναι ένας παράγοντας που θα αυξήσει τώρα την εισροή αιτούντων άσυλο περαιτέρω.

- Πιστεύουμε ότι το ποσοστό αυτό θα είναι τουλάχιστον 120.000 φέτος. Πρόκειται για ανθρώπους που αργότερα θα είναι παγιδευμένοι εδώ στη χώρα μας, λόγω της συμφωνίας «Δουβλίνο ΙΙ».

Οι έφοδοι της αστυνομίας

Λίγο αργότερα το βράδυ θα επισκεφθεί και πάλι Atticaplassen. Η αστυνομία έχει ξεκινήσει μια μεγάλη επιδρομή στο πάρκο. Με αυθαίρετο τρόπο, οι πρόσφυγες ήθελε σε μια περιμένοντας το λεωφορείο, στη συνέχεια μεταφέρονται στην φυλακή για τις αποκαλούμενες έλεγχος των εγγράφων. TV 2 παρακολουθεί κανείς πώς είναι τουλάχιστον τρία παιδιά χωρίζονται από τους γονείς τους και στριμωγμένος σε λεωφορείο στο χάος.

Vigilante: Ελληνικά ντόπιους κυνηγούν τους πολλούς αιτούντες άσυλο μακριά από Atticaplassen στην Αθήνα. Εκτιμά, ωστόσο, όχι πολύ πριν tilbake.BORGERVERN: Ελληνικά ντόπιους κυνηγούν τους πολλούς αιτούντες άσυλο μακριά από Atticaplassen στην Αθήνα. Εκτιμά, ωστόσο, δεν είναι πολύ πριν να είσαι πίσω. Φωτογραφία: Aune Aage / TV 2

Καθώς το λεωφορείο εκτοξεύομαι με πιάσει το βράδυ έρχεται και πάλι Αθηναίοι πολίτες να ασχοληθούν με τους έχει απομείνει.

- Φύγε από δω. Πάρτε μαζί σας τζαμιά σας και να πάτε, αλλιώς μειώνουμε το λαιμό σας, ουρλιάζοντας μια γυναίκα, ενώ τα τρομαγμένα τα παιδιά των προσφύγων κρύβεται κάτω από παγκάκια μέσα στο φόβο.

Όλο και περισσότεροι Έλληνες φθάνουν θυμωμένοι. Τέλος, όταν αισθάνονται ότι είναι αρκετά, πάνε σε σωματικές επιθέσεις εναντίον Αφγανών. Γροθιές και κλοτσιές κυνηγετικά όπλα, ενώ οι αστυνομικές περίπολοι τρέχουν σε κύκλους γύρω από το μπλοκ χωρίς να χρειάζεται να παρέμβει.

- Δείτε τι συμβαίνει στη χώρα αυτή. Έχω ζήσει εδώ για πέντε χρόνια και τη θεραπεία μου σαν ένα ζώο, ένας Αφγανός κραυγές σε απόγνωση για μας, πριν τα ραβδιά κυνηγημένος μακριά από το παγκάκι στο πάρκο που είναι το σπίτι του.


Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...