13 Σεπτεμβρίου 2010

Ο “Καλλικράτης” προλογίζει την διάλυση των τοπικών κοινωνιών-οικονομιών

Ο “Καλλικράτης” προλογίζει την ολοκληρωτική σημερινή σύσταση του ελληνικού Κράτους

“Καλλικράτης” είναι το όνομα που έχουν επιλέξει να δώσουν σε έναν ευρύτατο σχεδιασμό που θα αλλάξει ολοκληρωτικά την σχέση των πολιτών με την γη τους, τις τοπικές τους κοινωνίες, τη σχέση τους με την πολιτική τους εξάρτηση από την εξουσία, ουσιαστικά θα αλλάξει τις δομές στις οποίες ζεί σήμερα. Συνενώσεις δήμων και κοινοτήτων (διάλυση των τοπικών κοινωνιών-οικονομιών-μικροιστορίας κλπ), συνενώσεις υπηρεσιών, μεγιστοποίηση δημοτικών φόρων, ξεπούλημα της υπαίθρου, δημιουργία τοπικών σχημάτων με τεράστιες μη ελεγχόμενες εξουσίες κλπ. Όλα κατευθύνονται προς μία ολοκληρωτική διάσταση που πολύ απλά θα συνθλίψει τα πάντα γύρω από τον πολίτη… Τα μέγιστα δίνουν τα καθάρματα των διεφθαρμένων αστικών κομμάτων για να εγκλωβίσουν την απαραίτητη κοινωνική συναίνεση και να προχωρήσουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές σε δήμους και περιφέρειες. Έχοντας αποιδεολογιοποιήση όλα τα μέρη του παιχνιδιού προχωρούν συμπράττοντας σε εφιαλτικές συμμαχίες. Αριστεροί πασοκοι νεοδημοκρατες, “αντάρτες” των αστικών κομμάτων πυροβολούν την νοημοσύνη αλλά και το μέλλον όλων μας.

Ο υπόκοσμος των κομματικών στελεχών που εμπλέκεται με εργολάβους, στελέχη του δημόσιου τομέα, κοπρόσκυλα βουλευτές, όλοι μαζί δημιουργούν μία θλιβερή αλυσίδα που είναι εντέχνως περασμένη στο λαιμό της κοινωνίας. Το αρχιτεκτόνημα του «Καλλικράτη» είναι συνεπέστατο με την επάρατο εποχή που διανύουμε.
Η ισοπέδωση της ελληνικής υπαίθρου μέσω της τρομερής σύλληψης των συνενώσεων έρχεται να διαλύσει ότι είχαν αφήσει όρθια τα καθάρματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και του κεντρικής διοίκησης τα προηγούμενα χρόνια. Πόλεις και χωριά ενώνονται με βάση τα κριτήρια επανεκλογής των ντόπιων πολιτικών παραγόντων. Δημόσιες υπηρεσίες συρρικνώνονται εξαφανίζοντας έστω και αυτή την υποτυπώδη σχέση του θηριου του Κράτους με τις κοινωνικές του υποχρεώσεις που πλέον τις χαιρετά από μακριά. Μόνο η άγρια φορολόγηση θα επεκταθεί με μαθηματική ακρίβεια και στο πιο απομακρυσμένο χωριοδούδακι που ξέφευγε από την υψηλή εποπτεία των θρασύτατων δημοτικών υπηρεσιών.

Η αποτυχία της πρώτης φάσης με τον “Καποδίστρια” θα ολοκληρωθεί με τον “Καλλικράτη” που «βελτιώνει» κατά πολύ τον ολοκληρωτικό χαρακτήρα του σημερινού κατοχικού καθεστώτος, παραδίδοντας ταυτοχρόνως μαθήματα κατασκευής ολοκληρωτικών καθεστώτων με μεγάλη εμπιστοσύνη και στην περιφέρεια του κεντρικού κράτους. Ο “αρχιτέκτονας” προέβλεψε και επέβαλε ένα σύστημα εκλογής (αυτόδιοικητικών ) δημοτικών παραγόντων που μπορούν να σηκώσουν μόνο τα δύο κυρίως αστικά κόμματα εξουσίας με τους διεφθαρμένους μηχανισμούς που διαθέτουν.
Μεγάλοι δήμοι(όπως οι περισσότεροι πλέον) απαιτούν υποχρεωτικά έναν στρατό από υποψηφίους και δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Στην περιφέρεια είναι εξαιρετικά δύσκολο να μαζέψουν υποψήφιους και καταφεύγουν σε ότι πιο σάπιο υπάρχει στις τοπικές κοινωνίες που στις σημερινές συνθήκες βρίσκει τον δρόμο της “αξιοποίησης του”.

H εντέχνως οικοδομημένη δυσκολία της συγκρότησης ψηφοδελτίων περιορίζει την “δημοκρατική έκφραση” της επιλογής δία της ψήφου στα μεγάλα αστικά και εντελώς διεφθαρμένα κόμματα. Έτσι η ελάχιστη κοινωνική αποδοχή που έχουν σήμερα τα διεφθαρμένα αστικά κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ θα αλλάξει και θα εμφανίσουν μετά τις εκλογές ανανεωμένες συμβάσεις λαϊκής κυριαρχίας και συναίνεσης σε ένα σύστημα που θα παίζουν μόνο αυτοί. Αρκεί να δείτε την αδυναμία του ΚΚΕ να κατεβάσει ψηφοδέλτια για υποψήφιους δημάρχους εκεί που παραδοσιακά έπαιρνε σε αυτές τις εκλογές μία εικόνα της δύναμης του και κατέγραφε αυτή την δυναμική. Σήμερα εξαφανίζονται και επιβάλλονται ως μοναδική επιλογή τα παρασιτικά κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Αν σε όλα αυτά λογαριάσει κάποιος ότι μετά τις εκλογές τα τιμολόγια των δήμων(νερών-καθαριότηταςς κλπ) θα υπερδιπλασιαστούν ενώ θα επιβληθούν χιλιάδες απολύσεις(υπολογίζουν περι τις 40.000 ψυχές)ενώ θα κλείσουν σωρηδόν κοινωνικές δομές μέσω του ευφυολογήματος της…συνένωσης πχ σχολεια,παιδικοί σταθμοί, νοσοκομειακές δομές κλπ. Το Κράτος δημιουργεί τους τοπικούς κατ άλλους αυτοδιοικητικους του πραιτοριανούς…..

-Αθήνα- Θεσσαλονίκη-Πειραιάς αλλά και παντού στην Ελλάδα ότι πιο παρασιτικό υπάρχει δίνει την δική του μάχη για το χρίσμα από τα διεφθαρμένα αστικά όμματα του παρασιτικού ελληνικού κοινοβουλίου. Απέραντη χαρά μοιράζονται και τα κόμματα της αριστεράς που χορεύουν στους ρυθμούς που επιβάλλει το σημερινό σύστημα κυριαρχίας. Πολλοί δε βασιλικότεροι του βασιλέως ταυτίζονται πλήρως .

Εμετική η μορφή του Κουβέλη που έσπευσε να διαλαλήσει την υποστήριξή του στο νεοφασιστικό ΠΑΣΟΚ και στο ανδρείκελο των ΗΠΑ τον Giorgiakis.
Η μη έστω και ελαφριά καταγγελία όλης αυτής της κατάστασης που καθεστωτικά επιβάλλεται πλέον στην Ελλάδα και μέσω της αρχιτεκτονικής του “Καλλικράτη” βάζει την αριστερά στην αυλή του στέμματος….
Η θλιβερή εικόνα ανά την επικράτεια της ερωτικής συνευρέσεως των διάφορων παραγόντων δεξιών αριστερών “ανταρτών” “ανεξάρτητων” κλπών παρασίτων πάνω στην κοινωνία, δείχνει την ευρύτητα όσων στο άμεσο μέλλον επιλέξουν το δρόμο της αντίστασης αλλά και το πολιτικό πεδίο που θα την αναπτύξουν….

dakrygono

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...