14 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΕΛ.ΑΣ βάφτισε 55 βαποράκια σε εμπόρους και τους χώνει μέσα


Σύμφωνα με τις ηλεκτρονικές εκδόσεις των εφημερίδων , η ΕΛΑΣ «εξάρθρωσε» 55 «έμπορους» ναρκωτικών που πουλούσαν λιανική την πραμάτεια τους, σε εξαθλιωμένους τοξικοεξαρτημένους στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα σε δρόμους, γύρω από το Πολυτεχνείο και την οδό Τοσίτσα. Η «επιχείρηση» στέφθηκε, γράφουν με επιτυχία, μετά από άρσεις τηλεφωνικών απορρήτων και βιντεοσκοπήσεις

Είναι γνωστό σε όλους όσους κατοικούν, δουλεύουν, περνούν από την συγκεκριμένη περιοχή, ότι η πιάτσα της οδού Τοσίτσα, αριθμεί αρκετά χρόνια λειτουργίας, η «επέκταση» της στην Πατησίων, μπροστά από την πύλη του ΕΜΠ πραγματοποιήθηκε μετά τον Δεκέμβρη του 2008.

Το εμπόριο των ναρκωτικών ουσιών γίνεται τόσο προκλητικά και φανερά που μόνο άνθρωπος με ολική τύφλωση και ολική κώφωση θα μπορούσε να ισχυρισθεί ότι δεν «είδε» και δεν «άκουσε» ποτέ του τίποτα.

Είναι επίσης γνωστό ότι σε μια ιδιότυπη «σιωπηρή»συμφωνία μεταξύ των μηχανισμών του κράτους και της πιάτσας των ναρκωτικών, το ωράριο είναι συγκεκριμένο, και αρχίζει μετά το ωράριο λειτουργίας του αρχαιολογικού μουσείου, δηλαδή τις ώρες που τα τουριστικά λεωφορεία μεταφέρουν επισκέπτες στο Αρχαιολογικό μουσείο η διακίνηση ουσιών απουσιάζει, έτσι ώστε τίποτα να μη βλάψει την εικόνα της χώρας… προς τα έξω. Συνεπώς η ανακοίνωση της “εξάρθρωσης” των 55 “εμπόρων”, που όπως μας πληροφορούν είναι οι περισσότεροι αφρικανικής καταγωγής δεν χρειαζόταν ούτε τηλεφωνική παρακολούθηση, ούτε βιντεοσκόπηση ήταν εκεί πουλούσαν και διαλαλούσαν την πραμάτεια σε όποιον πέρναγε, είτε ήταν τοξικοεξαρτημένος, είτε περαστικός, δεν χρειαζόταν το κράτος καμιά υψηλής τεχνολογίας και ακριβή σχεδιασμού επιχείρηση για να επέμβει, όποτε ήθελε…

Ήδη από τις προηγούμενες μέρες προηγήθηκαν στη συγκεκριμένη περιοχή προσαγωγές και μεταφορές τοξικοεκαρτημένων στο Ελληνικό.

Η «είδηση» λοιπόν ότι «εξαρθρώθηκε πολυπληθής εγκληματική οργάνωση από την περιοχή του Πολυτεχνείου μετά από συντονισμένη επιχείρηση και παρακολούθηση που συμμετείχαν μπάτσοι και δικαστές, μόνο για γέλια είναι. Ο κόσμος το είχε τούμπανο και αυτοι κρυφό καμάρι. Άλλη μια κίνηση εντυπωσιασμού, με 55 συλλήψεις “εμπόρων” που βρέθηκαν συνολικά με: “333 γρ κάνναβη, 6 γραμμάρια ηρωίνη, 55,4 γραμμαρία Κοκαΐνη , -3.298- ευρώ, κινητά τηλεφώνα, ρολόγια και γυαλιά ηλίου (με τα οποία πλήρωναν οι τοξικομανείς για να προμηθευθούν ναρκωτικές ουσίες)”

Η εποχή όμως ενδείκνυται για κινήσεις εντυπωσιαμού, αλλά και υλοποίησης σχεδιασμών. Από τη μια οι επερχόμενες εκλογές, ο ανασχηματισμός και από την άλλη η προσπάθεια σταθεροποίησης του ελέγχου σε περιοχές με πρόσχημα τις μάστιγες που ταλανίζουν, όπως άστεγοι, αδέσποτα, τοξικοεξαρτημένοι, επαίτες, πορνεία , άβατα, τρομοκρατία και «παραβατικότητα», καθώς και τα σχέδια για το ρυθμιστικό σχέδιο του ιστορικού κέντρου της Αθήνας που έχει πολλούς μνηστήρες..όπως και οι εξαγγελίες για ενοποίηση με πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου, Πατησίων μέχρι μουσείο κλπ, μέσα από την ονομασία «Αθήνα 2014, (έτσι για να κάνουμε συνειρμούς με τα ολυμπιακά «μεγαλεία» του 2004)

Ήδη δήμος, νομαρχία, πολυτεχνείο, αρχιτέκτονες και άλλοι που ασχολούνται με την «υπεράσπιση» των « ελεύθερων χώρων» και των διατηρητέων, ο φίλος του Γιωργάκη αρχιτέκτονας Αθεμπίγιο κλπ, καταγράφουν εντατικά κτίρια, εγκατελελειμμένα ή όχι που θα μπορούν κατά την άποψη τους να γκρεμιστούν για να δημιουργηθούν «ελεύθεροι» χώροι στη νέα ανάπλαση της Αθήνας.

Η «εξάρθρωση» των 55 ντιλεριών και όχι εμπόρων της Τοσίτσα, δεν έχει να κάνει με καμιά καταπολέμηση της χρήσης των ναρκωτικών. Μπορεί να εξαφανιστούν από εκεί οι εξαθλιωμένοι τοξικοεξαρτημένοι, και να μεταφερθούν οι πιάτσες αλλού, ανάλογα με το πως βολεύει τους κρατικούς σχεδιασμούς, εξάλλου αυτοί είναι τελειωμένοι.
Τα «νέα» προιόντα της νάρκωσης, διακινούνται σε καθωσπρέπει μαγαζιά, προτείνουν ένα άλλο life style, δημιουργούν άλλες φιλοσοφίες για την προώθηση, οι μισοπεθαμένοι άνθρωποι στα πεζοδρόμια και στους δρόμους κάνουν κακό στην προώθηση και εμπέδωση της ναρκοκουλτούρας και της καταστολής που αυτή δημιουργεί.

www.anarchypress.gr

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...