30 Σεπτεμβρίου 2010

Τα αφεντικά του Βήματος ανακοινώνουν λοκ - άουτ...

Μετά τους τραμπουκισμούς των Ψυχάρη-Πρετεντέρη-Καψή στον εκπρόσωπο των εργαζόμενων για τη 48ωρη απεργία στο ΔΟΛ, τα αφεντικά των ΜΜΕ ανακοίνωσαν το κλείσιμο του καθημερινού Βήματος, εάν η συνέλευση των εργαζομένων (σήμερα στις 20.30) δεν καταγγείλει την απεργία που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ. Είναι το πρώτο επίσημο λοκ-άουτ στον Τύπο, εδώ και δεκαετίες.

Και έρχεται μία μέρα μετά το Λοκ άουτ της TRAINOSE ενάντια στις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στους σιδηρόδρομους.

Είναι φανερό ότι κεφάλαιο- κράτος και μμε έχουν λάβει θέσεις μάχης ενάντια στον κόσμο της εργασίας. Μπροστά στην επικείμενη συντριβή μας οφείλουμε να αντιταχθούμε μέσα από την αυτοοργάνωση - αυτοδιαχείριση της καθημερινής μας ζωής.

Η δημιουργία εργατικών κινήσεων, η δημιουργία σωματείων βάσης με αντιιεραρχική οργάνωση, οι καταλήψεις και τα σαμποτάζ, η αυτοδιαχείριση της παραγωγής, σε αντικαπιταλιστική, αντικρατική κατεύθυνση, ο συντονισμός και η δημιουργία δομών αλληλεγγύης ανάμεσα στους διαφορετικούς κλάδους παραγωγής, κατανάλωσης, πληροφόρησης και πολιτισμικής δημιουργίας, η ανάδυση νέων μορφών οργάνωσης τους πέρα από το σύστημα της αγοράς, της μισθωτής εργασίας κλπ είναι τα άμεσα καθήκοντα μας.

Αγώνας διαρκής για
ΔΟΜΕΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΕΠΙΘΕΣΗ
για την ΑΝΑΡΧΙΑ

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...