14 Δεκεμβρίου 2010

Πορεία της Πρωτοβουλίας συντονισμού πρωτοβάθμιων σωματείων και συλλογικοτήτων νομού Ηλείας, άυριο

Πορεία του συντονισμού πρωτοβάθμιων σωματείων και συλλογικοτήτων

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 15/12/2010 (προσυγκέντρωση 11:30 2ο λύκειο Πύργου)


ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΞΑΝΑ

Εργαζόμενοι,άνεργοι,νέοι και νέες. Η Τρόικα των «επιτηρητών» ( ΕΕ- Δ.Ν.Τ –ΕΚΤ) κατέφθασε στην χώρα για να επιβάλει το Μνημόνιο Νο2. Ήρθαν για να επιβάλλουν μαζί με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, που ξεκινάνε από την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την μείωση των μισθών στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, την αύξηση του ΦΠΑ, έως τις χιλιάδες απολύσεις στον δημόσιο τομέα, ένα νέο γύρο φτώχιας και εξαθλίωσης για τους εργαζόμενους. Ένας νέος γύρος εξόντωσης των εργατικών δικαιωμάτων και διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης ξεκινά, πάντα στο όνομα της «διάσωσης της πατρίδας» και των «επιχειρήσεων που είναι σε κίνδυνο».
Η Κυβέρνηση λειτουργώντας απόλυτα καθ υπόδειξη της Τρόικα έχει μετατραπεί στο απόλυτο εργαλείο εξυπηρέτησης του μεγάλου κεφαλαίου και του ΣΕΒ, ικανοποιώντας σε ελάχιστο χρονικό διάστημα το σύνολο των εργοδοτικών απαιτήσεων αποθρασύνοντας περισσότερο τον πρόεδρο του ΣΕΒ που ζήτησε άμεσα απολύσεις και στο Δημόσιο. Τεράστια ευθύνη γι αυτή την κατάσταση έχει και ο υποταγμένος κυβερνητικός συνδικαλισμός της ΓΣΕΕ όπου προσυμφωνήθηκε από τον Πρόεδρο της, την κυβέρνηση και τους εργοδότες να ανοίξει ο δρόμος για την υποκατάσταση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας από επιχειρησιακές που θα προβλέπουν μικρότερους μισθούς..
Είναι φανερό ότι εάν τα συνολικά αυτά μέτρα στην ασφάλιση και την εργασία υλοποιηθούν, ανοίγει μια δεκαετία ανείπωτης φτώχειας και ανέχειας για τους εργαζόμενους. Όλες οι κατακτήσεις μας ως τώρα, τόσο σε επίπεδο μισθών όσο και σε επίπεδο εργασιακών δικαιωμάτων είναι αποτέλεσμα των αγώνων του εργατικού κινήματος. Σε αυτή την αγωνιστική κατεύθυνση πρέπει να κινηθεί το συνδικαλιστικό κίνημα και την επόμενη περίοδο και όχι σε τροχιά συναίνεσης, απραξίας και συνδιαλλαγής. Στη δημιουργία γεγονότων και δράσεων που θα προβάλλουν τα αιτήματά μας. Χρειάζεται να οργανώσουμε μαχητικούς, ενωτικούς αγώνες με αποφασιστικότητα, σχέδιο, διάρκεια και προοπτική. Κανείς δεν περισσεύει σ’ αυτόν τον αγώνα. Τα πρωτοβάθμια σωματεία και οι ανένταχτοι αγωνιστές θα παλέψουμε για κοινή δράση του κινήματος στο επόμενο διάστημα με στόχο την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ» ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Ε. και το δουλοπρεπές μνημόνιο κυβέρνησης - ΕΕ - Δ.Ν.Τ.

Όχι στη μείωση μισθών. Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς.
Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων. Να επιστραφούν τα κλεμμένα στα ταμεία.
Καθολική δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση. Πλήρης σύνταξη στα 30 χρόνια.
Όχι στην εξίσωση προς τα πάνω των ορίων ηλικίας ανδρών - γυναικών.
Δημόσια και πραγματικά Δωρεάν Παιδεία και Υγεία.
Όχι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
Να σταματήσουν οι απολύσεις. Οικονομική στήριξη και ασφάλιση στους ανέργους.
Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους. Να καταργηθεί η ελαστική εργασία.


Τα θέλουμε όλα πίσω


Πρωτοβουλία συντονισμού
πρωτοβάθμιων σωματείων και συλλογικοτήτων νομού Ηλείας

ΕΛΜΕ ΗΛΕΙΑΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΠΥΡΓΟΥ
ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΟΣΕ

http://iliamovement.blogspot.com/

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...