14 Δεκεμβρίου 2010

15/12 Απεργία και Ταξική Πορεία

ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ  -  ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

 Μπορούμε και πρέπει να τους σταματήσουμε!

Τα πιο άθλια σχέδιά τους είναι μπροστά μας! Με μπόλικο θράσος, τα αρπακτικά του ιμπεριαλιστικού κεφάλαιου, οι εκπρόσωποι της τρόικας, περίμεναν να τελειώσουν οι δημοτικές εκλογές για να ανακοινώσουν το νέο γύρο της αντιλαϊκής επίθεσης και τα νέα, σκληρότερα μέτρα που έχουν ήδη σχεδιάσει για τον ελληνικό λαό και που έχουν συνυπογράψει οι ντόπιοι υποτακτικοί τους (το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και το ΛΑΟΣ).
Πραγματικός οδοστρωτήρας, τα νέα νομοσχέδια που ετοιμάζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (59 νομοσχέδια μέχρι το τέλος του 2011 και τα 44 μέχρι το Μάρτιο!!!) δεν θα αφήσουν τίποτε όρθιο: εργασιακές σχέσεις, μισθοί, συντάξεις, περίθαλψη, συνδικαλιστικές ελευθερίες. Όλα όσα κέρδισε η εργατική τάξη μέσα από δεκαετίες αγώνων, όλα αυτά που μας ενοποιούν και μας συγκροτούν ως τάξη, όλα αυτά που σηματοδοτούν τις νίκες του εργατικού κινήματος, όλα αυτά που αποτελούν τη βάση για νέους αγώνες και νέες διεκδικήσεις, θέλουν να τα ισοπεδώσουν, να τα εξαφανίσουν.
Είναι ο μόνος τρόπος που μπορεί να προτείνει το σάπιο ιμπεριαλιστικό-καπιταλιστικό σύστημά τους προκειμένου να αντιμετωπίσει την κρίση που το ίδιο δημιούργησε και να εξασφαλίσει την κερδοφορία του: περισσότερα βάρη στους εργαζόμενους, μεγαλύτερη εκμετάλλευσή τους. Και για να το πετύχει αυτό πρέπει, πριν απ’ όλα, να διαλύσει κάθε δυνατότητα αντίστασης των εργαζόμενων.
• Αυτό το στόχο εξυπηρετούν οι αντιδραστικές ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις. Η ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, η συρρίκνωση των αποζημιώσεων απόλυσης, η μεγαλύτερη απελευθέρωση των απολύσεων, η νομιμοποίηση της χείριστης εργασιακής εκμετάλλευσης της νεολαίας είναι τρανές αποδείξεις της ουσίας της αντιδραστικής αυτής πολιτικής: «Τα πάντα για το κεφάλαιο!!!»
• Την ίδια στιγμή που μεγαλώνει η λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος. Με το κόστος των υπηρεσιών (εισιτήρια, τιμολόγια κ.λπ.), το πετρέλαιο θέρμανσης, τους κάθε λογής φόρους και τα είδη πρώτης ανάγκης να αυξάνονται δραματικά. Με την υγεία, την παιδεία, την πρόνοια, την ασφάλιση και την περίθαλψη να γίνονται όλο και πιο δυσπρόσιτα για το λαό και τα παιδιά του, και το ιδιωτικό κεφάλαιο να καραδοκεί.
• Την ίδια στιγμή που η ανεργία φουντώνει, ενώ δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι αναμένεται να προστεθούν άμεσα στις ουρές των ανέργων μέσα από τις ιδιωτικοποιήσεις των ΔΕΚΟ και τις απολύσεις στο Δημόσιο.
Εργάτες, εργαζόμενοι
Αυτοί που με το κατάπτυστο Μνημόνιο Υποταγής παρέδωσαν τις τύχες της χώρας, του λαού και των εργαζομένων στα χέρια των ιμπεριαλιστών της ΕΕ και του ΔΝΤ, αυτοί που υποθήκευσαν τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας, μέρα με τη μέρα μεθοδεύουν και νέα χτυπήματα εναντίον μας. Είναι πλέον φανερό ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε εμείς, με τους αγώνες μας. Για το λαό και τους εργαζόμενους η υπόθεση του αγώνα είναι ζήτημα επιβίωσης! Και σε αυτήν την υπόθεση δεν περισσεύει κανείς. Γιατί είναι μια υπόθεση που μας αφορά όλους, καθέναν ξεχωριστά και όλους μαζί. Γι’ αυτό και πρέπει να την πάρουμε στα δικά μας χέρια! Ενισχύοντας τη δράση στα σωματεία μας, συγκροτώντας επιτροπές αγώνα στον κλάδο, στο χώρο δουλειάς, στη γειτονιά. Αξιοποιώντας κάθε εργαλείο συλλογικής αντίστασης και πάλης. Με τη συμμετοχή όλο και περισσότερων εργαζομένων στην υπόθεση του αγώνα και της οργάνωσής του. Ενάντια στη λογική της ανάθεσης που χρόνια τώρα καλλιεργείται στο εργατικό κίνημα και έχει οδηγήσει στην πολιτική και οργανωτική του αποδυνάμωση.
Για να παραμερίσουμε την ξεπουλημένη συνδικαλιστική ηγεσία σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που αποτελεί εχθρό της εργατικής τάξης, σοβαρό ανάχωμα στο ξεδίπλωμα των εργατικών αγώνων και των αντιστάσεων. Που σπέρνει αυταπάτες για το ρόλο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και προσπαθεί να εκτονώσει την οργή των εργαζομένων.
Οι εργαζόμενοι οφείλουμε να πιστέψουμε στη δύναμή μας, στη δύναμη των αγώνων μας. Μπορούμε να ανατρέψουμε αυτήν την πολιτική! Είμαστε οι μόνοι που μπορούμε! Η απεργία στις 15 του Δεκέμβρη είναι μια ευκαιρία για να το βροντοφωνάξουμε. Ας θέλουν οι εργατοπατέρες να τη μετατρέψουν σε μια άσφαιρη ντουφεκιά. Γι’ αυτό και από σήμερα πρέπει να ριχτούμε στη μάχη για την επιτυχία της. Για να ενώσουμε τις φωνές μας με τις φωνές των εργαζομένων στην Ευρώπη που αγωνίζονται ενάντια στη νέα καπιταλιστική επιδρομή.
Για να ξαναπιάσουμε το νήμα των μεγάλων κινητοποιήσεων της περασμένης άνοιξης. Για ένα νέο ξεκίνημα αποφασιστικών αγώνων, με επιμονή και συνέχεια. Ενάντια στις λογικές της μιας ριξιάς και της αρπαχτής. Ενάντια στις λογικές της εκτόνωσης και της εκλογικής εξαργύρωσης. Αλλά και ενάντια στις συντεχνιακές λογικές, που έχουν οδηγήσει τον κάθε κλάδο να δίνει μόνος του κάθε φορά τη μάχη. Για την οικοδόμηση ενός ισχυρού μετώπου αντίστασης των εργαζομένων. Για την ανατροπή του αντιδραστικού μνημονίου και της αντιλαϊκής επιδρομής.

Ταξική Πορεία

http://aixmhtispenas.blogspot.com/2010/12/1512_6173.html

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...