23 Δεκεμβρίου 2010

Τα ΜΜΕ στοχοποιούν και παραπληροφορούν, καταγγελία 2

Η ΕΛ.ΑΣ. τον προσήγαγε ως ύποπτο και τον κράτησε 16 ολόκληρες ώρες. Τελικά, αφέθηκε ελεύθερος αφού δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος του. Ομως κάποια ΜΜΕ τον είχαν ήδη «βαφτίσει» «σκληρό και αιμοδιψές μέλος τρομοκρατικών οργανώσεων».
Ο Κώστας Μπαρλής, με επιστολή του στην «Ε», καταγγέλλει όσα προηγήθηκαν της προσαγωγής, όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της κράτησής του και όσα ακολούθησαν τα σενάρια του «μιντιακού οχετού».

«Ο Κάφκα στην Αθήνα

ή η στοχοποίηση ως αποδεικτικό στοιχείο

Είμαι ένας άνθρωπος που δραστηριοποιούμαι και συμμετέχω 15 και πλέον χρόνια στις διαδικασίες του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου. Γνωρίζοντας τον τρόπο που λειτουργούν οι μηχανισμοί του κράτους και τι επιφυλάσσουν στους αγωνιζόμενους, δεν έπεσα από τα σύννεφα όταν, προ ενός έτους, δημοσίευμα με φωτογράφιζε ως άτομο που γενικά και αφηρημένα "απασχολεί τις αρχές". Την ίδια περίπου περίοδο, αν όχι νωρίτερα, άρχισε και η εμφανής παρακολούθησή μου από την αστυνομία. Μην έχοντας τίποτα να φοβηθώ, καθώς η δράση μου ήταν πάντοτε ανοιχτά με την πλευρά των κοινωνικών αγώνων, δεν αποφάσισα τότε να καταγγείλω δημόσια το γεγονός. Αυτό, γιατί γνωρίζω ότι αυτή η μεταχείριση αποτελεί μια πάγια τακτική, τόσο του κράτους όσο και συγκεκριμένων φερέφωνων της αστυνομίας στα ΜΜΕ, ενάντια στους αγωνιζόμενους ανθρώπους.

Ενώ αυτός ο χρόνος πέρασε και η παρακολούθησή μου ήταν τακτική, φτάνουμε στο Σάββατο 4/12, όπου πίνοντας έναν καφέ σε κεντρικό μαγαζί των Εξαρχείων, με το φίλο και σύντροφό μου Χρήστο Πολίτη, ξαφνικά βρισκόμαστε στο κέντρο μιας θεαματικής αστυνομικής επιχείρησης, η οποία μας οδηγεί στη ΓΑΔΑ. Εκεί, σιδηροδέσμιος, κοιτάω για 16 ώρες έναν τοίχο, χωρίς καμία πληροφορία, μέχρι να αφεθώ ελεύθερος. Σαν να μην έφτανε αυτό, όταν βγήκα έξω, ήρθα αντιμέτωπος με ένα φαιδρό σενάριο από τα ΜΜΕ, το οποίο με παρουσίαζε σκληρό και αιμοδιψές μέλος τρομοκρατικών οργανώσεων, ενώ βάσει ενός παρεμφερούς μιντιακού οχετού, ο σύντροφος Χρήστος Πολίτης κατέληξε στη φυλακή, χωρίς το παραμικρό αποδεικτικό στοιχείο.

Αντιλαμβανόμενος πλέον πως η κατασκευή οποιουδήποτε αυθαίρετου σεναρίου αποτελεί το μισό δρόμο για την πύλη της φυλακής και το να βρεθεί κανείς υπόλογος ή στο στόχαστρο μηχανισμών που δεν υπόκεινται σε κανέναν έλεγχο, είναι συνώνυμο με το να θεωρηθεί ποινικά ένοχος, είμαι αναγκασμένος να τοποθετηθώ δημόσια καταγγέλλοντας τις μεθοδεύσεις προς το πρόσωπό μου, επιφυλασσόμενος ως προς τη χρήση κάθε δυνατού μέσου για την προστασία μου.

Από κει και πέρα, σε μια περίοδο κρίσης, που οι βεβαιότητες που παρέχει το σύστημα έχουν καταρρεύσει και όλα φαντάζουν δυνατά, δεν θα μπορούσα παρά να συνεχίσω να είμαι αδιαπραγμάτευτα με την πλευρά των καταπιεσμένων, με την πλευρά της αλληλεγγύης, με την πλευρά του κινήματος. Του κινήματος που πάντα ήταν στο στόχαστρο του κράτους ως ο «κοινωνικός εχθρός», πάνω στον οποίο εφαρμόζει τη νέα τακτική του. Οταν δεν υπήρχαν στοιχεία ποινικοποιούσε τις φιλικές και προσωπικές σχέσεις. Τώρα, ελλείψει ακόμα και τέτοιων σχέσεων, τις κατασκευάζει για να τις ποινικοποιήσει.

Αυτό που εντέλει αποδεικνύεται περίτρανα είναι αυτό που είναι κοινός τόπος. Οι αιμοβόροι, αδίστακτοι και κανίβαλοι είναι αυτοί που προωθούν και κατευθύνουν αυθαίρετα σενάρια της αντιτρομοκρατικής και αυτοί που διαφημίζουν εντάλματα σύλληψης από τα δελτία ειδήσεων.

Μπαρλής Κώστας 16/12/2010».

http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=18/12/2010&id=234195

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...