29 Δεκεμβρίου 2010

Τη φωτιά στον καταυλισμό των μεταναστών στην Πάτρα το 2009, δεν την έβαλαν οι μετανάστες

Ακολουθούν 2 πρόσφατα άρθρα που δείχνουν πως ο μάρτυρας της αστυνομίας που είχε μιλήσει για κάψιμο του καταυλισμού από τους μετανάστες την ημέρα (12 Ιουλίου 2009) της εκκένωσης και κατεδάφισής του (καταυλισμού) από το κράτος, έχει ψευδομαρτυρήσει, ενώ ο ίδιος είναι μπλεγμένος και σε πρόσφατο εμπρησμό στο Καστρίτσι (λίγο έξω από την Πάτρα) αν και ...δασοπυροσβέστης !.


Τρίτη, 17-08-2010
http://www.attacktv.gr/Pages/viewArticle.aspx?ID=6744

Κατάθεση - ανατροπή για τον καταυλισμό της οδού Ευρώτα!
Άλλη τροπή παίρνει η υπόθεση σε ό,τι αφορά στην ταυτότητα και στα κίνητρα όποιων προκάλεσαν την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στον τότε πρόχειρο καταυλισμό των μεταναστών στην οδό Ευρώτα, τα ξημερώματα της 12ης Ιουλίου του 2009, καταστρέφοντάς τον ολοσχερώς.
Πρώην εποχιακός δασοπυροσβέστης, ο οποίος συνελήφθη πριν από ημέρες να περιφέρεται στις περιοχές του Καστριτσίου, Βελβιτσίου, Πλατανίου, ως ύποπτος για τους εμπρησμούς στις περιοχές αυτές, κατά την προανάκρισή του από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πατρών φέρεται να έχει καταθέσει, μεταξύ άλλων, ότι δεν ήταν αλήθεια η τότε κατάθεσή του ότι είχε δει τρεις Αφγανούς να βάζουν τη φωτιά στον καταυλισμό, αλλά τότε αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ (σύμφωνα με πληροφορίες έχει μιλήσει με ονόματα) του είχαν προτείνει και μάλιστα του είχαν υποδείξει να καταθέσει ότι είχε δει τρεις Αφγανούς που ήταν οι υπαίτιοι για τον εμπρησμό του τότε καταυλισμού στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου!
Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι ο εμπρησμός είχε γίνει κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εκκαθάρισης της περιοχής από την Αστυνομία και συνεργεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, λίγους μήνες πριν από τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το εν λόγω άτομο παρίστανε πότε τον αστυνομικό και πότε τον πυροσβέστη και μάλιστα, όταν συνελήφθη ως ύποπτος για τους πρόσφατους εμπρησμούς στο Καστρίτσι και στην γύρω περιοχή., εκτός των άλλων, είχε πάνω του και "μοτορόλα" που έπιανε τις συχνότητες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.
Ο συγκεκριμένος φέρεται να έχει ένα είδος "ψύχωσης" με τα Σώματα Ασφαλείας και πάντα φρόντιζε να είναι κοντά τους και να βοηθά σε επιχειρήσεις...
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Πυροσβεστική από την ανάκρισή του δεν κατέληξε σε συμπέρασμα ότι αυτός είναι ο εμπρηστής που αναζητούσαν και για τον οποίο είχαν στηθεί "ενέδρες" κι έγιναν περιπολίες. Ωστόσο η κατάθεσή του για το θέμα του καταυλισμού ήταν κάτι που έθεσε σε εγρήγορση τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής για το πώς πρέπει να διαχειριστούν μια τόσο λεπτή υπόθεση.
Γι' αυτό έως τώρα στο Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής η κατάθεση του Ζ. (είναι το αρχικό του ονόματος του ατόμου που ανακρίθηκε) κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό, καθώς αγγίζει ηγετικά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. την εποχή εκείνη.
Το attacktv έχει στην κατοχή του αρκετά στοιχεία, τα οποία χρήζουν επαλήθευσης και άρα το ρεπορτάζ συνεχίζεται.

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010
http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/26108


Πάτρα: Τα πάνω κάτω για τον εμπρησμό του καταυλισμού της Ευρώτα
Ο μάρτυρας ισχυρίζεται ότι υψηλόβαθμοι της ΕΛ.ΑΣ του είχαν ζητήσει να ψευδομαρτηρήσει.
Πρώην εποχιακός δασοπυροσβέστης, ο οποίος συνελήφθη ως ύποπτος για τις φωτιές στο Καστρίτσι στην κατάθεσή του στην Πυροσβεστική φέρνει τα πάνω κάτω για την περιβόητη υπόθεση του εμπρησμού του καταυλισμού των Αφγανών στην οδό Ευρώτα. Ισχυρίζεται ότι τότε δεν κατέθεσε την αλήθεια και είχε ψευδώς ισχυριστεί ότι είδε  τρεις Αφγανούς να βάζουν τη φωτιά στον καταυλισμό.
Ισχυρίζεται μαλιστα ότι του ζητήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ να καταθέσει ότι είχε δει τους Αφγανούς να βάζουν τη φωτιά.
Η νέα αυτή κατάθεσή του έχει ανάψει φωτιές καθώς αγγίζει υψηλά πρόσωπα της ΕΛ.ΑΣ. για αυτό το λόγο και τηρείται σιγή ιχθύος.
Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι πρόκειται για άτομο διαταραγμένο που έχει εμμονές με τα σώματα ασφαλείας.

---------------------
περισσότερα 





Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...