23 Δεκεμβρίου 2010

Απόπειρα αυτοκτονίας μέσα στην βουλή της Ρουμανίας

"Στερήσατε το ψωμί από τα παιδιά μου" τα τελευταία του λόγια
Την ώρα που στο βήμα της ρουμανικής Βουλής βρισκόταν ο πρωθυπουργός Εμίλ Μποτς, ένας εργαζόμενος στην κρατική τηλεόραση έπεσε από το μπαλκόνι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το κυβερνητικό πρόγραμμα λιτότητας. Η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, η τέταρτη μέσα σ' ένα χρόνο, απορρίφθηκε.

Φορώντας ένα μπλουζάκι το οποίο έγραφε: "Μας πυροβολήσατε, σκοτώσατε το μέλλον των παιδιών μας, μας πουλήσατε", ο άντρας έπεσε από το μπαλκόνι του κοινοβουλίου την ώρα που στο βήμα βρισκόταν ο Ρουμάνος πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της συζήτησης της πρότασης μομφής που κατέθεσε η αντιπολίτευση, για το νομοσχέδιο που ορίζει τους μισθούς στο δημόσιο τομέα.

Μόλις έγινε αντιληπτό το γεγονός, ο πρωθυπουργός αποχώρησε από το βήμα για να διαπιστώσει τι συνέβη και να διαπιστώσει αν του παρέχονται οι πρώτες βοήθειες.

Στο σημείο έφτασαν εμπειρογνώμονες από την Επιθεώρηση Εκτάκτων Καταστάσεων, ενώ ο γερουσιαστής των Φιλελευθέρων, Εμίλιαν Φράνκου δήλωσε ότι άκουσε τον άνδρα να φωνάζει πριν πέσει από το μπαλκόνι: "Στερήσατε το ψωμί από τα παιδιά μου".

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Agerpres, κατά τη μεταφορά του στο ασθενοφόρο για να διακομιστεί πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Βουκουρεστίου, ο άντρας φώναζε τη λέξη "ελευθερία".

http://prezatv.blogspot.com/2010/12/blog-post_2281.html

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...