12 Δεκεμβρίου 2010

Συγκέντρωση στις φυλακές Αγ. Στεφάνου Πάτρας σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα των φυλακισμένων

Περίπου 100 άτομα συμμετείχαν στη συγκέντρωση στις φυλακές Αγ. Στεφάνου Πάτρας σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα των φυλακισμένων, που από τις 29 Νοέμβρη έχουν ξεκινήσει αποχή συσσιτίου και συνεχίζουν με απεργία πείνας σε διάφορες φυλακές της χώρας, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες κράτησης.

Η προσυγκέντρωση έγινε στην πλατεία 3 συμμάχων από όπου γύρω στις 12 αναχώρησαν 2 λεωφορεία και κάποια αυτοκίνητα για τις φυλακές. Εκεί στήθηκε μικροφωνική και υπήρξε ζωντανή επικοινωνία με κρατούμενο που μας περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί μέσα στις φυλακές και τους εκβιασμούς που δέχονται από τη διεύθυνση οι κρατούμενοι που αγωνίζονται. Επίσης επικοινωνήθηκε η αμέριστη συμπαρασταση μας στον αγώνα τους και η κοινή μας θέληση για την καταστροφή κάθε φυλακής, για μια ζωή ελεύθερη και αξιοπρεπή.

Οι κρατούμενοι μόλις μας αντιλήφθηκαν ξέσπασαν σε κραυγές, ενώ έβαλαν και φωτιά σε σεντόνια και κουβέρτες. Γράφτηκαν με μπογιά μεγάλα συνθήματαστον εξώτερικό τοίχο των φυλακών.Επίσης κρεμάστηκέ ένα μεγάλο πανό που έγραφε “Το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο απ’όλα τα κελιά” σε σημείο ώστε να φαίνεται από κάποια κελιά. Οι μπάτσοι ήταν λίγο παρακάτω αρχικά διακριτικοί, αλλά όταν σύντροφος προσέγγισε τον τοίχο για να γράψει επιχείρησαν να πλησιάσουν, χωρίς αποτέλεσμα όμως μιας και η ισχυρή περιφρούρηση τους έκανε να καταλάβουν ότι δεν ήταν σε θέση να τον εμποδίσουν.

Γενικά, υπήρχε πολύς παλμός και συνεχή συνθήματα και φωνές και από τους έξω αλλά και από τους μέσα. Η παραμονή μας εκέι κράτησε περισσότερο από μιάμιση ώρα.

Κανένας αγωνιζόμενος κρατούμενος δεν είναι μόνος…

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΤΕΦΑΝΟ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΔΙΑΒΑΤΑ ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ!

http://ipposd.wordpress.com/2010/12/12/%CE%B5%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%83-%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%B1%CE%BA/

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...